ZVALI SU GA MAGISTAR: Vojislav Šešelj na spisku 1.423 bosanskih udbaša! (FOTO)

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

To je hrvatska ujdurma, pokušavaju politički da mi naude, ali neće uspeti. Nikad nisam radio za bilo koju tajnu službu – poručuje Vojislav Šešelj za Espreso

 

Lider SRS Vojislav Šešelj bio je saradnik bosanskog ogranka Udbe?!

Pozivajući se na podatke iz knjige “Čuvari Jugoslavije: Suradnici UDBE u Bosni i Hercegovini”, portal Grohotom je objavio spisak 1.423 saradnika UDBA iz BiH.

Zanimljivo je da se među njima nalazi i ime “Šešelj (Nikole) Vojislav”, rođen 1945. godine u Sarajevu. Njegovo šifrovano ime bilo je “Magistar”.

U izjavi za Espreso Šešelj demantuje da je bilo kad sarađivao s bilo kojom tajnom službom.

– Prvi put sam čuo za taj podatak pre 13 godina – kaže na početku Šešelj, pa nastavlja:

– Te knjige o navodnim pripadnicima Udbe štampao je u 4 toma Franjevački samostan u Širokom Brijegu. Dakle, Hrvati. Mladen Naletelić Tuta pokazivao mi ih je u Hagu.

Što bi Vulin rekao, pravi švrćan: Prepoznajete li srpskog političara sa slike? (FOTO)

Advertisements

Prema rečima prvog radikala, u pitanju je hrvatska ujdurma čiji je cilj da mu se politički naudi. Bezuspešno, dodaje Šešelj.

– Ja sam navodno pratio Žarka Karišika, asistenta na Ekonomskom fakultetu tokom 1979. godine, iako tog Karišika nikad nisam upoznao, što je i on potvrdio godinama kasnije. On je pisao neke knjige ispod kojih se potpisivao kao “Durmitara”, spoj dve reči – Durmitor i Tara, što vam govori koliko je odlepio.

U knjigama o bosanskim udbašima nalazi se i Šešeljeva pristupnica najjačoj tajnoj službi na ovim prostorima.

– Bez potpisa! Našli su neki saradnički list Udbe, na pisaćoj mašini otkucali moje podatke, ali nigde nema mog potpisa. Probali su da me “spakuju”, ali nisu to baš znalački odradili – zaključuje Šešelj u izjavi za naš portal.

Uprava državne bezbednosti – UDBA, nastala je 1946. reorganizacijom Odeljenja za zaštitu naroda – OZNA.

Ime “UDBA” postalo je i ostalo simbol za “službu” i tajnu policiju, ali i za prisluškivanje, političke nameštaljke i podmetačine, cinkarenje i doušništvo.

 

 

S. M. S. / ESPRESO.RS

Advertisements

error: