ZVALI SU GA MAGISTAR: Vojislav Šešelj na spisku 1.423 bosanskih udbaša! (FOTO)

Podeli vest sa drugima!
  • 177
    Shares

Advertisements

To je hrvatska ujdurma, pokušavaju politički da mi naude, ali neće uspeti. Nikad nisam radio za bilo koju tajnu službu – poručuje Vojislav Šešelj za Espreso

 

Lider SRS Vojislav Šešelj bio je saradnik bosanskog ogranka Udbe?!

Pozivajući se na podatke iz knjige “Čuvari Jugoslavije: Suradnici UDBE u Bosni i Hercegovini”, portal Grohotom je objavio spisak 1.423 saradnika UDBA iz BiH.

Zanimljivo je da se među njima nalazi i ime “Šešelj (Nikole) Vojislav”, rođen 1945. godine u Sarajevu. Njegovo šifrovano ime bilo je “Magistar”.

U izjavi za Espreso Šešelj demantuje da je bilo kad sarađivao s bilo kojom tajnom službom.

– Prvi put sam čuo za taj podatak pre 13 godina – kaže na početku Šešelj, pa nastavlja:

– Te knjige o navodnim pripadnicima Udbe štampao je u 4 toma Franjevački samostan u Širokom Brijegu. Dakle, Hrvati. Mladen Naletelić Tuta pokazivao mi ih je u Hagu.

Što bi Vulin rekao, pravi švrćan: Prepoznajete li srpskog političara sa slike? (FOTO)

Advertisements

Prema rečima prvog radikala, u pitanju je hrvatska ujdurma čiji je cilj da mu se politički naudi. Bezuspešno, dodaje Šešelj.

– Ja sam navodno pratio Žarka Karišika, asistenta na Ekonomskom fakultetu tokom 1979. godine, iako tog Karišika nikad nisam upoznao, što je i on potvrdio godinama kasnije. On je pisao neke knjige ispod kojih se potpisivao kao “Durmitara”, spoj dve reči – Durmitor i Tara, što vam govori koliko je odlepio.

U knjigama o bosanskim udbašima nalazi se i Šešeljeva pristupnica najjačoj tajnoj službi na ovim prostorima.

– Bez potpisa! Našli su neki saradnički list Udbe, na pisaćoj mašini otkucali moje podatke, ali nigde nema mog potpisa. Probali su da me “spakuju”, ali nisu to baš znalački odradili – zaključuje Šešelj u izjavi za naš portal.

Uprava državne bezbednosti – UDBA, nastala je 1946. reorganizacijom Odeljenja za zaštitu naroda – OZNA.

Ime “UDBA” postalo je i ostalo simbol za “službu” i tajnu policiju, ali i za prisluškivanje, političke nameštaljke i podmetačine, cinkarenje i doušništvo.

 

 

S. M. S. / ESPRESO.RS

Advertisements