ZUKORLIĆ ZABRINUT: Islamska država hoće da me ubije

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Muamer Zukorlić, narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja i bivši muftija Islamske zajednice u Srbiji, izjavio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da već skoro godinu dana ima policijsko obezbeđenje koje mu je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) dodelilo zbog pretnji organizacije Islamska država Iraka i Levanta (IDIL).

 

Zukorlić kaže da su mu preteće poruke upućene preko društvenih mreža jednog od portala bliskih IDIL-u i da su nadležni nakon višenedeljnih bezbednosnih provera ocenili da se radi o ozbiljnim pretnjama.

 

„U jednoj od tih poruka oni tvrde da me treba likvidirati zato što sam ulaskom u Narodnu skupštinu, kako kažu, priznao nevernički sistem države Srbije. Veoma je neprijatno kada vam bilo ko preti, a pogotovu jedna globalna teroristička organizacija. Što se mene lično tiče, ja sam vaspitan da se nikoga osim boga ne bojim. Svestan sam da je uloga koju imam u sandžačkom društvu i šire, posebno među muslimanima i Bošnjacima, i sve ono što sam činio u poslednjih 25 godina mnogima postalo smetnja za razne negativne projekte“, rekao je Zukorlić za RSE.

Advertisements

 

Zukorlić naglašava da nije prvi musliman u parlamentu Srbije i državnom sistemu i smatra da su pretnje vezane za njegovo dosadašnje političko i versko delovanje.

 

„Mislim da su moja tumačenja o islamu kao veri umerenosti i ravnoteže, veri iz koje se ne može regrutovati nasilje, zapravo smetnja. Verujem da su im vaspitno-obrazovne institucije koje su u Sandžaku nastale pod mojim rukovodstvom, od vrtića do univerziteta, postale barijera za regrutovanje mladih ljudi. Smeta im moje razvijanje barjaka dijaloga i pomirenja jer očekuju da će normalizacijom odnosa Bošnjaka i Srbije u Srbiji, kao i u celosti Bošnjaka i srpskog naroda, biti smanjen konfliktni potencijal koji im je potreban za ragrutovanje mladih u ekstremne svrhe“, naveo je Zukorlić.

 

DANAS.RS / FONET

Advertisements

error: