ZOVE GA HAG! Haradinaj podneo ostavku

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj podneo je neopozivu ostavku na sednici vlade.

 

Na konferenciji za medije rekao je da je dobio poziv za Specijalni sud u Hagu da se u svojstvu osumnjičenog.

“Od ovog trenutka nisam više premijer. Sledeće nedelje bi trebalo da se pojavim u Hagu. Posle ostavke, mandat vraćam narodu i vi ste prvi koje o tome obaveštavam”, naveo je Haradinaj.Dodao je da će takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine i dalje ostati.

 

“Hteo sam da odvojim čast od poziva na sud. Ne ide država Kosovo ni premijer na sud već Ramuš Haradinaj. Nisam optužen ni za šta, idem samo na saslušanje”, rekao je novinarima na srpskom jeziku.

Advertisements

Haradinaj je dodao da je sada sva odgovornost na kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju koji treba da odredi datum vanrednih parlamentarnih izbora.

 

“Na sledećim izborima ću se kandidovati i ja i moja stranka, ali nisam mogao da vodim zemlju u ovakvoj situaciji jer bi otežalo položaj Kosova”, naveo je Haradinaj.

“Vlade i vlast su međusobno zamenjive, mi živimo u demokratiji, čast premijera i države mora biti očuvana i ja nikada neću pokleknuti. U Hag idem kao Ramuš Haradinaj, gde ću branitii čast albanskih boraca. Moja nevinost tokom rata OVK potvrđena je sa dve presude koje niko ne može da pobije. Moja zemlja je Kosovo, Kosovo nematerijalno sa multietničkom, višejezično, sa teritorijom i granicama, Kosovo je nepravedno pritisnuto da povuče takse uvedene prema Srbiji”, rekao je Haradinaj, prenela je prištinska Bota sot.

Advertisements

error: