ZORANA: Vuk Jeremić je pile u kučini

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da se Vuk Jeremić, u pokušaju da opravda i objasni finansijske i političke veze sa svojim partnerima uhapšenim u korupcionaškoj aferi u SAD, sve više upetljava, što bi narod rekao, “k'o pile u kučini”.

 

Mihajlović kaže da Jeremić, umesto da objasni kako je dobio milione evra za svoju “neprofitnu organizaciju” i sebe lično, pokušava da u to uvuče i nju, ali i neke od najvećih svetskih kompanija.

 

– Pokušavajući da objasni kako je i zašto dobio novac od kompanije “Čajna enerdži”, Jeremić je izjavio da umesto odgovora mene treba da pitaju o poslovima ove kompanije u Srbiji i mojim susretima s njima. Ne treba biti informatički genije da bi se pronašla informacija o zvaničnom sastanku 14. aprila 2016. u zgradi vlade sa predstavnicima “CEFC Čajna enerdži kompani” i “Čajna Balkan investment kompani” o mogućnostima novih investicija u infrastrukturu u Srbiji – navela je Mihajlović u pisanoj izjavi dostvljenoj medijima.

Advertisements

 

Sve to, kao i informacije o sastancima sa svim drugim kompanijama, nalaze se i danas na zvaničnom sajtu Ministarstva.

 

Napominje, međutim, da postoji jedna razlika između njenih i Jeremićevih sastanaka:

– Ja sa svim kompanijama razgovaram javno kao zvaničnik vlade u interesu građana i razvoja Srbije, dok Jeremić s njima razgovara isključivo u ličnom interesu – ističe Mihajlović.

 

IZVOR: Republika.rs / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: