ZORANA: Vučić nije stručan čovek, nećemo rušiti brdo!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ministarka građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da odustaje od rušenja brda u Grdelici jer, kako kaže, veruje struci. Podsetimo, Aleksandar Vučić je ranije najavio da će brdo biti porušeno i da je to jedino rešenje za Koridor 10.

 

„Odustalo se od rušenja celog brda jer ja verujem struci. Mnogi mi zameraju što sam došla ovde, ali ja sam smatrala da je to veoma važno. Zato što govorimo o dve-tri kritične tačke i važno je biti na ovom mestu i sa izvođačima i sa nadzorom“, rekla je Mihajlović, ne odgovorivši konkretno na pitanje zbog čega se odustalo od ideje uklanjanja brda.

 

Mihajlović je, inače, u nedelju izjavila da će ove sedmice celo Ministarstvo biti preseljeno u Grdeličku klisuru jer „nijedan metar autoputa neće biti otvoren ukoliko nije 100 odsto bezbedan“.

Advertisements

„Završetak Koridora 10, odnosno autoputa kroz Gdeličku klisuru, najznačniji je infrastrukturni projekat Srbije u poslednjih nekoliko decenija. Srbija će sa završenim Koridorom 10 biti mnogo drugačija od ove koja je danas. I za mene kao resornu ministarku nema prirodnijeg mesta od mesta na kojem se ovaj projekat trenutno završava. Čitave naredne nedelje moji saradnici, državni sekretari, pomoćnici ministra i ja bićemo u Grdeličkoj klisuri, tamo ćemo biti i smešteni i čitavo Ministarstvo biće izmešteno na Koridor 10, jer za nas nema važnijeg posla od tog“, izjavila je ministarka.

 

Gradnja Koridora 10 kroz Srbiju traje više od dve decenije uz stalno pomeranje rokova, a zbog ovog posla Srbija se zadužila na stotine miliona evra. Tokom rada, uočeni su brojni propusti, između ostalog i na deonici kroz Grdeličku klisuru, za koje dosad niko nije odgovarao.

Potporni zid na Kodirdoru 10 potpuno se srušio krajem avgusta ove godine.

Da s projektom Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru nešto nije u redu bilo je jasno još u aprilu prošle godine kada se deo potpornog zida kod tunela Predejane prvi put urušio. Na istoj deonici se to zatim desilo u martu ove godine da bi se 20. avgusta ove godine zid u potpunosti srušio.

 

TANJUG / DANAS

Advertisements

error: