ZORANA UVREDILA NAROD: Nišlije nisu sposobne da vode aerodrom!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović izjavila je da vlasti u Nišu ni poslovodstvo niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ nisu sposobni da upravljaju tim preduzećem.

 

„Jučerašnji ‘fejk njuz’ da Vlada Srbije nije odobrila produžetak ugovora za 36 radnika na niškom aerodromu najbolji je dokaz da ni Grad Niš ni poslovodstvo aerodroma nisu sposobni da upravljaju ovim, za Srbiju strateški važnim, preduzećem“, kazala je Mihajlović, saopštio je njen kabinet.

 

Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD), jedna od članica inicijative „Ne damo niški aerodrom“, juče je saopštila da je na niškom aerodromu 35 ljudi je ostalo bez posla pošto Vlada Srbije nije dala saglasnost za produženje njihovih ugovora o radu.

 

U saopštenju se navodi da su radnici tog aerodroma potvrdili da je poslovodstvo na vreme uputilo zahtev gradskim vlastima za produženje ugovora o radu, ali da ne znaju da li je taj zahtev prosleđen Vladi Srbije u skladu sa procedurom.

Po pisanju beogradskih medija komisija Vlade Srbije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje, na sednici 27. aprila, dala je saglasnost za produženje ugovora za 36 zaposlenih niškog aerodroma, koji su angažovani na poslovima opsluživanja putnika, robe i vazduhoplovstva.

Advertisements

Ta informacija je potvrđena i u kabinetu gradonačenika Niša.

Zorana Mihajlović je kazala da „prepucavanje poslovodstva aerodroma u Nišu i čelnika tog grada direktno ugrožava funkcionisanje aerodroma, ugrožava građane i bezbednost“.

„Njihova nesposobnost pokazuje da su spremni čak i da dovedu u pitanje odvijanje avio-saobraćaja u Nišu“, kazala je Mihajlović.

 

Ministarka je istakla da je nju iznenadilo to što ni gradske vlasti ni poslovodstvo aerodroma nisu odreagovali na informaciju koja je izašla u javnost, da radnici zaduženi za bezbednost ne mogu ili neće da obavljaju svoj posao, što direktno ugrožava bezbednost aerodroma.

 

„To direktno ugrožava bezbednost putnika koji treba da polete s ovog aerodroma ili slete u Niš i predstavlja uznemiravanje javnosti“, istakla je Mihajlović.

 

IZVOR: N1 Srbija / FOTO: N1

Advertisements

error: