ZORANA: Šešelj sprema neko zlo za našeg Vučića!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da Vlada Srbije neće promeniti strateški pravac zemlje, a to je Evropska unija, ali i da svi koji vode zemlju treba jasnije da pokažu takvu politiku i istakla da “na osnovu ponašanja Vojislava Šešelja smatra da on priprema neko zlo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću”.

 

“Treba da izbegavamo situacije u kojima pre podne hoćemo u EU, a popodne sa Rusijom. Niko nama ne brani da sarađujemo sa Rusijom, niko nijednom Srbinu ne može da oduzme pravo da voli Rusiju i da nas natera da poništimo istoriju. Ali, vođenje države je racionalan posao, politika se vodi iz glave, a ne iz srca! Rusija će uvek biti u srcu, a glava kaže – Evropa i zapad”, rekla je Mihajlović u intervjuu Blicu.

 

Srbija želi kompromis o Kosovu, ne zato da bismo dobili nekakvu kartu za brži ulazak u EU, već zato što od rešenja ovog pitanja zavisi budućnost Srbije, istakla je Mihajlović.

 

“Zamrznuti konflikt na Kosovu zamrznuće Srbiju, koja neće moći da se razvija. Neće rešenje da nam donesu ni Rusija ni Amerika, to moramo sami. Ili možemo da čekamo da nam nešto padne s neba sve dok i poslednji Srbin ne ode s Kosova”, rekla je Mihajlović.

Advertisements

Ona je istakla i da na osnovu ponašanja Vojislava Šešelja smatra da on priprema neko zlo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

 

“Pažljivo gledam šta radi Vojislav Šešelj. I ne mogu da se otmem utisku da Šešelj sprema neko zlo Vučiću! Jer kako drugačije tumačiti njegove opasne nacionalističke provokacije i posete ubicama premijera Đinđića. Nismo valjda zaboravili da je Šešelj igrao šah s ubicama Đinđića u Šilerovoj, da je iz Haga naručio atentat na Tomislava Nikolića”, navela je ona.

 

“A sad čeka Legiju i Zvezdana da brane Kosovo! Koga je Šešelj branio, taj danas ne živi u svojoj kući. Nadam se da oni čiji je to posao vide kuda ovo vodi. Znam da Šešelj neće da stane, da će biti sve opasniji, jer vidi da sledeće izbore sa podrškom kakvu ima neće preživeti”, dodala je Mihajlović.

 

IZVOR: FoNet / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: