ZORANA: Mojom zaslugom zaposlila sam 308 žena sa sela

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

U okviru inicijative “Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima”, koju je Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost pokrenulo zajedno sa Naled-om i Etnomrežom, do sada je zaposleno 308 žena, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

 

Mihajlovića, koja predsedava Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, podsetila je da je inicijativa pokrenuta sa ciljem da se žene na selu uposle i da se doprinese smanjenju siromaštva, ekonomskom osnaživanju i afirmaciji uloge žena u lokalnoj zajednici i ruralnoj ekonomiji.

 

Potpredsednica Vlade je istakla zadovoljstvo što je veliki broj društveno odgovornih kompanija i pojedinaca uočio značaj akcije “Uposlimo 1.000 žena”, zahvaljujući kojima je samo u decembru 95 žena dobilo posao.

Advertisements

“Za manje od šest meseci 308 žena je zaposleno. Pozivam sve institucije, javna preduzeća i društveno odgovorne kompanije da podrže inicijativu “Uposlimo 1.000 žena” i za potrebe poslovnih poklona koriste proizvode koje izrađuju žene iz Etno-mreže, čime će pomoći stvaranju boljih uslova za žene na selu”, zaključila je ona.

 

Iz Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost podsećaju da je Mihajlović, u cilju očuvanja i promocije srpskog nasleđa, ali i podsticanja zapošljavanja, uredila jedan od svečanih salona u Vladi Srbije tradicionalnim srpskim motivima koje su izradile ženeu okviru ove inicijative, kao i da zvaničnicima sa kojima se sastaje poklanja ručne radove koje izrađuju žene sa sela.

 

IZVOR: Fonet / Foto: Tanjug

Advertisements

error: