ZNA SE KO JE GAZDA! Slovenački predsednik nenajavljeno krenuo u Rusiju, Putin vratio avion!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

MARIBOR – Slovenčki predsednik Borut Pahor nameravao je da u posete Nemačkoj, Rusiji i Ukrajini putuje redovnim avionskim linijama, ali ga je od toga odvratio protokol predsednika Rurske Federacije Vladimira Putina, poručivši mu da je to neprilično.

 

Namerom da koristi redovne avio-linije tokom zvaničnih poseta trima državama Pahor je hteo da pridobije političke poene uoči predsedničkih izbora, koji će u Sloveniji biti održani krajem godine.

Iz Moskve mu je, međutim, poručeno, piše ovaj mariborski dnevnik, da bi bilo “posve neprilično” doći u službenu posetu jednom od svetskih lidera zajedno sa običnim putnicima.
Kako prenose pojedini mediji i agencije, Pahrovov diplomatski tim je preusmeren nazad iz aviona i sa aerodroma u Mariboru, jer su u poslednjem trenutku saznali za odgovor Moskve.

Advertisements

Ono što je zanimljivo, jesu oprečne tvrdnje da je avion tjs diplomatski tim u njemu vraćen u institucije nakon što je Moskva zvanično procenila da se poseta smatra “nenajavljenom i ne priličnom”.

 

Podseća se da Pahor očito još pamti skandal koji je doveo do naglog pada popularnosti njegova prethodnika na mestu predsednika, Danila Turka. Turk je na početku mandata u posetu BiH otputovao unajmljenim privatnim luksuznim avionom jer je vladin avion bio u remontu, što je državni budžet koštalo čak 90.000 evra. Zbog te afere Turk je označen kao veliki rasipnik, što je, kako se veruje, Pahoru možda i pomogla da ga pobedi na izborima 2012.

 

KURIR / AGENCIJE

Advertisements

error: