ZLO OD ČOVEKA! Dinkić je pištoljem pretio guverneru banke i terao ga da otvori trezor!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Bivši direktor JUL – a i poznati pozorišni reditelj Ljubiša Ristić prvi je koji pod imenom i prezimenom tvrdi ono što se do sada samo šuškalo po kuloarima!

On kaže da je bivši ministar Mlađan Dinkić 2000. godine upao u Narodnu banku Jugoslavije i tadašnjem guverneru Dušanu Vlatkoviću uperio pištolj u glavu i tražio mu da otvori trezor.

Priča da je Dinkić naoružan upao u NBS kruži već godinama, a Ristić sada tvrdi da je bivši lider URS te večeri otišao i korak dalje. Na konstataciju da ga je svojevremno Dinkić prozivao Ristić je za “Kurir” rekao:

– Ko je taj? To je onaj što sam za njega tražio anketni odbor jer je u Narodnu banku ušao s pištoljem prislonjenim guverneru na glavu i dugim cevima i tražio da mu otvori trezor. A kad se sve završi, on postade potpredsednik u ruskoj banci…

 

Iako retko daje izjave, Mlađan Dinkić je ipak rešio da prekine medijsku tišinu. Za “Kurir” je odgovorio Ristiću – uzvratio je da njegove reči nemaju nikakve veze sa istinom.

Advertisements

Ma to su totalne budalaštine i gluposti! Nikad u životu nisam držao pištolj u ruci, niti sam ikad imao bilo kakvo oružje. Prosto ne mogu da verujem da jedan takav vrsni pozorišni reditelj i intelektualac može tako nešto da izjavi ili da u to stvarno poveruje – kazao je Dinkić.

On je svojevremo priznao da je ušao u Narodnu banku.

– U okviru tog pohoda na institucije pre 5. oktobra, profesor Madžar, Kožetinac, ja i još neki drugovi ušli smo i u Narodnu banku Jugoslavije, u zgradu kod Glavne pošte. U normalnom razgovoru s guvernerom Vlatkovićem upozorili smo ga da ne vrši nikakve naprasne transfere u inostranstvo, jer se govorilo da će deo novca iz rezervi biti evakuisan. Taj ulaz u Narodnu banku kasnije je bio opisivan kao upad G17 plus sa automatskim puškama u državnu kasu. A od sveg naoružanja imali smo bubnjarske palice – napisao je Dinkić u pismu nakon što je proglašen za ličnost godine 2002.

 

ALO

Advertisements

error: