ŽENE U CRNOM dobile donacije u vrednosti od 1.587.596 evra!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Opskurna nevladina organizacija „Žene u crnom“, čiji je jedini posao da optužuje Srbiju i Srbe za navodni genocid u Srebrenici i ratne zločine u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu, za poslednje dve i po godine sa Zapada je dobila pravo bogatstvo na ime donacija – čak 1.587.596 evra, piše Informer.

 

Podaci i dokumentacija pokazuju da je najveći finansijer „Žena u crnom“ Evropska komisija, koja je im je dala 476.883 evra, ali i američki tajkun Džordž Soroš, čiji je „Fond za otvoreno društvo“ od kraja 2014. do danas ovoj NVO iskeširao tačno 251.794 dolara, tvrdi Informer.

 

Policijske donacije

Osim briselskih evrounijata i zloglasnog američkog tajkuna, „Žene u crnom“ obilato doniraju i „Maršalov fond“ iz SAD, OEBS, Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške, kao i norveška ambasada u Beogradu.

Posebno su interesantne uplate švedske policije , koja je u tri navrata „Ženama u crnom“ dala po 10.000 evra, a jednom 13.500 evra!?! Velike pare ovoj otvoreno antisrpskoj NVO daju i razne američke organizacije, poput „Instituta za održive zajednice“, SIPRI, „Centra za demokratsku kontrolu“, piše Informer.

Advertisements

 

Upitana da prokomentariše ove podatke, šefica „Žena u crnom“ Staša Zajović juče nije želela da priča o finansiranju svoje organizacije.

 

– Odakle vam moj broj?! Zašto me zovete? Ništa od toga nije tačno! Ne dajem izjave za Informer – bilo je sve što je rekla Zajovićeva novinarima tog dnevnog lista.

Informer naglašava da ima konkretne podatke i dokaze za sve uplate koje je u ovom tekstu, pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću, nabrojao.

 

Urednik portala „Novi standard“ Željko Cvijanović upozorava da na društvenim mrežama i u nekim medijima traje demonizacija onih koji prozivaju NVO i medije koji se finansiraju iz stranih političkih centara, iako je to legitimna tema.

 

– Zato je, razjašnjenja radi, vredno konačno se zapitati: da li su te organizacije i mediji na zapadnim donacijama ikad, u bilo kojoj situaciji, javno bili na strani nacionalnog i državnog interesa u prilici kad je on bio suprotstavljen zapadnom interesu?! Odgovor je: ne, nisu nikad! Uvek su bili protiv srpskog interesa. Ako ne govorim istinu, demantujte to jednim primerom… Ta činjenica najbolje objašnjava i te milionske donacije „Ženama u crnom“ – ističe Cvijanović.

 

IZVOR: Informer / FOTO: TV

Advertisements

error: