ŽENE U CRNOM BLOKIRALE BEOGRAD: Srbi su ubice i zločinci

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — U centru Beograda održan je skup Žena u crnom koje su na taj način obeležile 26 godina od početka sukoba u Bosni i Hercegovini.

 

Istovremeno i na istom mestu, u Knez Mihailovoj ulici, predsednik Udruženja porodica nestalih i kidnapovanih Simo Spasić ukazao je na zločine nad Srbima u okolini Srebrenice 1992. godine.

Primetan je bio veći broj policajaca i dok su Žene u crnom držale transparente sa imenima više mesta u BiH, Spasić je megafonom slao svoje poruke upućene javnosti, ali i aktivistkinjama te NVO.

 

Staša Zajević iz organizacije Žene u crnom rekla je da je pre 26 godina počela najduža opsada jednog grada posle Drugog svetskog rata, da je Vojska Republike Srpske počinila “fašističke” zločine, da istupanje poput današnjeg Spasićevog predstavlja ponižavanje žrtava, a da država podrškom predsedniku RS MIloradu Dodiku “destabilizuje Bosnu”.

Advertisements

 

Spasić je Žene u crnom prethodno nazvao “ratnim i posleratnim profiterkama”, dodao da im je crna boja koju nose “samo garderoba”, jer njima, kako je rekao, niko nigde nije poginuo, ali i da bi trebalo da ih bude sramota da na Veliki petak drže takve skupove.

 

Spasić, koji je koristeći megafon rekao i da Žene u crnom “žive od tragedije Srba”, tvrdi da je i njegov performans uredno i na vreme prijavljen policiji i odobren.

Predstavnica “Žena u crnom” Staša Zajović rekla je novinarima da je “opasno” što aktuelni režim daje dozvolu i “ovakvim grupacijama” da na istom mestu u isto vreme imaju skup.

 

B92

Advertisements

error: