ŽELJKO MITROVIĆ: “Žikina Šarenica” čuva srpski nacionalni identitet

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vlasnik i generalni direktor Televizije Pink Željko Mitrović bio je specijalni gost jubilarne 1.300 Žikine Šarenice.

– Ovo je jedinstvena prilika da gostujem na sopstevnoj televiziji ,uglavnom ne zovu – našalio se Mitrović koji je Živoradu Žiki Nikoliću čestitao jubilej i poklonio mu igračku robota.

Robot, kako je rekao, svira, peva i pamti, a može da i opsuje i neće zbog toga biti kažnjen od strane REM-a.

 

U legendarnoj Žikinoj šarenici, koja se od prošlog vikenda emituje na televiziji Pink, prikazan i snimak dogovora oko gostovanja Mitrovića u emisiji. Na smiku se vidi da je Mitrović Žiku dočekao svirajući gitaru, a dogovor je napravljen za nekoliko trenutaka.

– Da nema muzike mislim da bih poludeo, objektivno, da nemam taj izlaz i da muzika ne prati i dalje moj život mislim da bih odlepio već pre 10 godina. To je stabilan i siguran kutak, jedan od najstabilnijih živoitnih opredeljena. To je manje više prva stvra, a sve ostalo hobi, pa i ovo – rekao je Mitrović.

Advertisements

Žika Nikolić je rekao da ga je upravo energija koju je osetio kada je ušao u kabinet Željka Mitrovića opredelila da dođe na Pink, ukazavši na impresivnu kolekciju gitara.

Mitrović je čestitajući Nikoliću jubilej, rekao da je odgledao sam 700. emisiju Žikine Šarenice i inetrvju našeg najvećeg novinara ikada Aleksandra Tijanića koji je tom prilikom rekao nekoliko stvari sa kojima se apsolutno slaže.

 

– Ti si stvarno spojio staru i novu generaciju televizije i stvarno si spojio sve ciljne grupe unutar srpske populacije, ta arhaičnost koja prati oblik tvoje emisije jeste nešto što u ozbiljnom smislu čuva srpski nacionalni identitet. I to će na kraju dana ostati jedna od retkih stavrai koja će gajiti ćirilično pismo i sve ostale kategorije koji oslikavaju srpski nacionalni identite – naveo je Mitrović.

 

Vlasnik Televizija Pink je Nikoliću čestitao i na naporima da održi pravac i oblik koji je danas retkost.

– Smatram da si se ti vratio kući iako nisi bio kod nas. Pre 20 godina Pink je bio jedna velika ćirilica, sa godinama smo se urbanizovali i menjali i gubili sebe. Ovo je trenutak kada se vraćamo sebi i svojim korenima. Drago mi je ponosan sam što si došao kod nas – rekao je Mitrović.

 

PINK.RS

Advertisements

error: