ŽELJKO MITROVIĆ PRETI: Ja ako progovorim nikome neće biti dobro!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) izreklo je juče kaznu, odnosno meru upozorenja televiziji Pink zbog mizoginih ispada voditelja Predraga Sarape…

 

… ali i zbog gostovanja bivše striptizete Branke Blek Rouz, koja je, takođe u jutarnjem programu kod Dee i Sarape, reklamirala seksualna pomagala i najavljivala otvaranje novog striptiz kluba sa „dodatnim sadržajima“. Vlasnik Pinka Željko Mitrović, s druge strane, kaže za naš list da neće reagovati na upozorenje REM-a, „jer ako budem reagovao, neće im biti dobro“.

 

– U ambijentu gde televizije na dnevnom nivou prave toliko prekršaja, REM se uhvatio za vibrator. Šta god da budem rekao, napravilo bi sukob u koji ne želim da ulazim, jer pre svega nemam vremena. Radim pet paralelnih produkcija, a ako se ovim budem bavio, morao bih da sedim u kancelariji i pišem pisma – kaže Mitrović. On dodaje da i ako su njegovi voditelji napravili neku grešku, bilo je i drugih načina da REM reaguje pre izricanja upozorenja, „međutim, oni su to preskočili“.

Advertisements

U „Novom jutru“ 21. januara nekadašnja striptizeta Branka Blek Rouz je predstavila široku paletu seksualnih pomagala, od biča do vibratora, uz detaljno objašnjenje kako se svaki koristi. NJeno gostovanje je izazvalo buru negodovanja u javnosti, a REM je konstatovao da je emitovanjem ovakvog sadržaja u jutarnjim časovima prekršena odredba o zaštiti maloletnika.

 

U jutarnjem programu 7. marta, kada je gost bio Vojislav Šešelj, Sarapa je devojci koja je donela kafu zamerio što nema dekolte i što nije „istakla neke argumente“. U svoju odbranu, voditelj je za naš list rekao da je bio zabrinut za koleginicu zbog vrućine a da se „isticanje argumenata“ pred Šešeljem odnosilo na pitanja u vezi s njegovim predizbornim programom.

– Sve je to malo preterano i prenaglašeno. Nikad u životu nisam imao seksističke ispade niti bilo šta slično – naglasio je Sarapa.

 

Predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović pozdravlja odluku REM-a, ističući za Danas da treba sačekati i videti da li će Pink poštovati izrečene mere.

 

DANAS.RS

Advertisements

error: