ZBOG PROFITA RUŠE KOVINSKI MOST: Neviđena bahatost investitora

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

 

Strani i domaći tajkuni, koji grade vetropark kod Vršca, istovarili u Smederevu brodove sa teretom težim od 100 tona i planiraju da ga po svaku cenu prevezu preko mosta na Dunavu * Ne obaziru se na to što su “Putevi Srbije” zabranili prelaz preko mosta tereta većeg od 80 tona, jer postoji rizik od oštećenja i rušenja.

 

Strani i domaći tajkuni, koji grade vetropark u Izbištu kod Vršca, ne odustaju od namere da opremu tešku više od 100 tona prevezu preko Kovinskog mosta iako su im “Putevi Srbije” to zabranili zbog opasnosti da se taj most ošteti ili čak sruši!

Uprkos tome što im je jasno rečeno da preko mosta na Dunavu mogu da prevoze samo opremu tešku do 80 tona i što im je kao alternativa ponuđena luka u Pančevu, italijanski i danski investitori nedavno su ipak istovarili terete sa vetrenjačama u privatnu smederevsku luku “Tomi trejd”?!

 

Oni nešto znaju
Prema rečima našeg sagovornika upoznatog sa ovim slučajem, investitori iz kompanije “MK fintel vind” ne biraju način da izdejstvuju potrebne dozvole i spremni su da “podmažu” gde treba kako bi u poslu vrednom 400 miliona evra uštedeli oko pola miliona evra na prevozu!
– Strani investitori, uprkos zabrani “Puteva Srbije” za prevoz opreme preko Kovinskog mosta i ponuđenog alternativnog pravca, ne odustaju od svoje namere. Oni su otišli toliko daleko da su tovare sa vetrenjačama već iskrcali u privatnu luku “Tomi trejd” u Smederevu. To samo govori koliko su oni uvereni da će isterati svoje! Jer da nisu, zar bi rizikovali da iskrcavaju onoliku opremu, pa da je ponovo istovaraju i utovaraju negde drugde, što nije nimalo jeftino?!

Advertisements

 

Ponašaju se kao da su stoprocentno uvereni da će na kraju ipak dobiti dozvole da koriste trasu preko Kovinskog mosta, kaže naš sagovornik i dodaje da u prilog tome ide i podatak da se odluka “Puteva Srbije” o zabrani prevoza vanredno preispituje, i to na zahtev visokog funkcionera ovog javnog preduzeća.

– “Putevi Srbije” su doneli jasnu i nedvosmislenu odluku da preko Kovinskog mosta mogu samo tereti do 80 tona i ni tonu više. Međutim, izvršni direktor ovog preduzeća Zoran Stoisavljević nedavno je, ničim izazvan, zatražio da se ta odluka još jednom preispita?! Čak je tražio i novu ekspertizu, i to od strane jedne privatne kompanije, umesto da konsultuje neku državnu firmu koja se time bavi, što bi bilo daleko logičnije. Pitanje je zbog čega on to radi?! Šta se iza toga krije… Kako god bilo, investitori veruju da će “Putevi Srbije” sada morati da promene odluku – kaže naš sagovornik.

 

INFORMER.RS

 

Advertisements

error: