Zatvorenici poručuju dvostrukom ubici iz Rakovice: Ubićemo te kao ti svoje žrtve!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Kada su čuli da je ubio ženu i dete, zatvorenici su počeli da prete Nikoliću.

Dvostruki ubica Marko Nikolić (43), koji je prošle nedelje nožem presudio supruzi Maji Đorđević (38) i udavio sina Mihaila (4), nalazi se u Centralnom zatvoru u Beogradu sa još trojicom zatvorenika u ćeliji.

– Ne pravi probleme i ne žali se na uslove u kojima se nalazi. Redovno jede, ali jedva da komunicira sa ostalima. Stražarima se ne žali – tvrdi naš izvor iz CZ-a.

Međutim, ono što je svakako bilo očekivano jeste reakcija ostalih zatvorenika na Nikolićev dolazak. Kada su čuli da je ubio ženu i dete, rešili su da mu zaprete.

– To je prva reakcija ostalih. U zatvoru najgore prolaze ubice dece. Prvog dana su mu dobacivali da će ga „rasporiti da umre u najgorim mukama, kako su mu umrli žena i dete”, drugi su mu pretili da će „osetiti mušku ruku na sebi”, treći da „će se kajati, ali da umreti tako lako neće” – kaže naš izvor iz zatvora.

Doktor Zlatko Nikolić, viši naučni saradnik u penziji, koji je svoju karijeru počeo kao vaspitač KPZ „Niš“, iz iskustva govori o slučaju dvostrukog ubistva u Rakovici.

Advertisements

– Psihopata koji je ubio ženu i dete imao je samo jednu želju da zadovolji svoju egoističnu potrebu za osvetom. Tako je zadovoljio svoju mržnju prema toj ženi koju je imao. Dete mu je za to poslužilo. On nije čak ni želeo da ispriča šta se dogodilo i sada se ponaša po principu „izbušenog balona”. Sebe je zadovoljio, ostalo ga ne zanima. U zatvoru neće dobro proći jer su kriminalci socijalizovani ljudi i tačno znaju šta je uradio detetu, što ne praštaju – objašnjava za „Alo!” Nikolić, koji tvrdi da čovek koji je bio na posmatranju u bolnici „Dr Laza Lazarević“ nije smeo da provede sa detetom sedam i po sati.

On napominje da veruje da će ovakvih slučajeva, nažalost, biti i dalje, jer, kako kaže, „ne možemo zakonom i Ustavom da nekome ko se već ostvario kao roditelj zabranimo viđanje dece”. On pak veruje da je neophodno raditi na preventivi i u ovakve ustanove uvesti nadzor.

Podsećanja radi, Marko Nikolić je u sredu posle podne naočegled brojnih prolaznika ubio ženu nožem, dok je svoje četvorogodišnje dete zadavio i tom prilikom teško nožem povredio troje radnika Centra za socijalni rad i jednog prolaznika, koji su pokušali da zaustave nasilje.
Nesrećna žena je na sve načine pokušavala da ukaže na strah koji joj je Nikolićeva pojava ulivala u kosti, navodeći situacije kroz koje su prolazili svi koji su je znali.

ALO

Advertisements

error: