ZASTRAŠUJUĆE: Crvene beretke se ponovo okupljaju?!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nekadašnji pripadnici „crvenih beretki“, čiji je vođa bio Milorad Ulemek Legija, počeli su da izlaze na slobodu nakon višegodišnjih robija, pa bi lako, kako su i najavili na Tviteru, moglo da dođe do ponovnog formiranja slične kontroverzne specijalne jedinice povezane sa kriminalnim grupama.

 

Članovi nekadašnje Jedinice za specijalne operacije (JSO), koji su osuđeni za ubistvo premijera Zorana Đinđića i druge brutalne zločine, polako su počeli da izlaze na slobodu nakon višegodišnjih robija. To je među simpatizerima čuvenih „crvenih beretki“ izazvalo toliko oduševljenje da su počeli čak i da najavljuju neformalno okupljanje ove jedinice, koja je, pored ubistva premijera, počinila i druge zločine.

 

Naime, iz zatvora je 2013. izašao Saša Pejaković, kojem će se tokom februara na slobodi pridružiti Željko Tojaga Žmigi. Pejaković je zbog učestvovanja u ubistvu Đinđića na robiji bio osam godina, a Žmigi upravo završava odsluženje kazne od 15 godina.

Advertisements

 

Opasnost

Na slobodi su takođe i neki drugi bivši članovi i visoki oficiri JSO, koji su određeno vreme proveli u zatvoru zbog određenih nedela pa, kako tvrde upućeni, lako može doći do novog okupljanja „crvenih beretki“. U prilog tome ide i status profila „crvenih beretki“ na Tviteru, gde je vest o skorom izlasku Tojage na slobodu ispraćen rečima:

 

– Uskoro na slobodi naš brat Žmigi. A kad se okupi čopor moj…

 

KURIR

Advertisements

error: