ZAŠTO!? – VUČIĆ OBEĆAO: Naše diplomate iz Libije biće na slobodi – ONI SU POTOM UBIJENI!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Službenici su oteti u trenutku dok su bili na putu ka Tunisu.

 

Sećate li se dvoje službenika ambasade Srbije u Libiji Slađane Stanković i Jovice Stepića, koji su oteti u novembru 2015. godine u libijskom gradu Sabratu?

Kada su oteti, tadašnji premijer, sadašnji predsednik Aleksandar Vučić rekao je da očekuje pozitivan ishod u vezi njihove otmice u narednih 48 sati.

 

Ali, oni su nažalost posle toga ubijeni.

Službenici su oteti u trenutku dok su bili na putu ka Tunisu i nalazili su se u službenom vozilu ambasade. Na kolonu vozila u kojima su se oni nalazili otvorena je vatra.

Tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 8. novembra da je razgovarao sa libijskim zvaničnicima zbog otmice službenika srpske ambasade.

On je za RTS rekao da se u narednih 48 sati očekuje pozitivan rasplet događaja. Međutim, u februaru 2016. godine, oni su poginuli u američkim vazdušnom napadu na baze Islamske države u libijskom gradu Sabrata.

Advertisements

Posle toga tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je saučešće porodicama stradalih Srba, ističući da je to težak dan za našu zemlju.

A, o obećanju da će u narednih 48 sati biti pozitivan ishod u vezi sa njihovom otmicom nije više rekao ni reči. Sramota!

Ali, to je samo jedno u nizu obećanja koje je on dao u javnosti, a koje nije ispunio. Međutim, ovde se radilo o ljudskim životima dvoje ljudi zaposlenih u srpskoj ambasadi u Libiji, iza kojih nije stao ni ministar spoljnih poslova, ni premijer, a ni predsednik Srbije.

Da podsetimo, ove godine u maju mesecu ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Tunisu. Inače, on je poginuo na istoj deonici na kojoj su pre godinu i po dana oteti njegovi saradnici Slađana Stanković i Jovica Stepić.

 

(Espreso.rs)

Advertisements

error: