ZAŠTO? NATO vojnici držali predavanje srpskoj deci u školi

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) na svom sajtu i Fejsbuk stranici objavila je saopštenje da su američki NATO vojnici iz sastava Nacionalne garde Ohaja, u utorak održali „predavanje“ u vranjskoj Gimnaziji tokom trajanja redovne nastave.

 

“Umesto na svojim časovima učenici su bili u obavezi da prisustvuju izlaganju o „humanitarnom“ karakteru američkih i NATO vojnih misija. Američki vojnici su se obratili na engleskom jeziku bez prevodioca, uz obrazloženje da je to dobar način da učenici vežbaju engleski”, stoji u njihovoj objavi.

NKPJ je ovaj događaj nazvao sramnim slugerskim ponašanjem lokalnih vranjanskih i republičkih vlasti prema NATO-u, koji je prevršilo svaku meru.

 

Na skupu se našao i lokalni aktivista Nikola Stojiljković kako bi izrazio svoju protestnu reakciju.

Advertisements

“Naš drug Nikola, član CK NKPJ iz Vranja umešao se u izlaganje američkih vojnika, obratio se vranjanskim gimnazijalcima na srpskom jeziku, i istakao da je NATO pre 20 godina u Vranju i okolini ubio 63 građana”, kaže se dalje u saopštenju.

Prema rečima ove političke organizacije, njihov drug Nikola je tom prilikom poručio je da američki vojnici nisu dobrodošli i da je to prvi put još od Drugog svetskog rata da se okupatorska vojska nesmetano kreće i drži predavanja.

 

“Drug Stojiljković se obratio i američkim vojnicima na engleskom jeziku, porukom da oni tu nemaju šta da traže, da bi drugo bilo da su došli kao civili u grad koji rado prima goste odakle god da su, ali ne i goste u uniformama onih koji su ubijali našu decu”, navode članovi NKPJ.

Kako dalje kažu, njegovo izlaganje je bilo propraćeno gromoglasnim aplauzom učenika, što je ujedno nanelo i veliko poniženje američkim vojnicima i onima koji su rešili da im dozvole da drže predavanje našoj deci.

 

JUGMEDIA.RS

FOTO: Facebook

 

Advertisements

error: