ZAŠTO EVROPSKA UNIJA ćuti na politički progon Saše Mirkovića!?

Podeli vest sa drugima!
  • 75
    Shares

Advertisements

Politički progon (barem ga  stručna javnost tako naziva) Saše Mirkovića i dalje je u toku. Juče je tim advokata usaglasio svoje stavove po pitanju kućnog pritvora i odgovor je jedan.

 

A to je: Politički progon.

Advokatica Saše Mirkovića, Nataša Tošić izjavila je za medije u Srbiji da se ovim postupcima javno krši Ustav Republike Srbije i to bez ikakvog straha od omazde pravnog sistema. Ona je dodala da će tim advokata nastaviti da insistira na krivičnom gonjenju svih onih za koje se smatra da su organizatori progona.

Mirković je označio sadašnjeg gradonačelnika Zaječara Boška Ničića za odgovornu personu.

DIREKTOR POLICIJE POTPISAO HAPŠENJE MIRKOVIĆA!?

Mediji u Srbiji ali i regionu slabo prenose vesti vezano za politički progon Mirkovića, a primetno je i da Evropska unija uključujući i čitav sijaset nevladinih organizacija nemaju reakcije povodom ove teme.

Advertisements

 

Postavlja se pitanje zašto!?

Advokat Božidar Prelić u izjavi za Dnevni Žurnal tvrdi da je reč o političkom povezivanju, te da Saša Mirković nije umrežen sa članovima nevladinog sektora niti Evropskom unijom, tako da ni podrške nema.

 

” Jasno je da Mirković nije ortak sa ljudima iz tog sveta. Verovatno nije ni uzimao od njih pare da bi nešto odrađivao u Srbiji. On nije njihova investicija zato samim tim i ne reaguju. Ujedno možda i postoje neki dokazi da je zaista kriv za neke krađe pa EU neće da se meša. Ali opet ako postoje dokazi, zašto nisu prikazani u sudskom procesu!?” – zaključuje Prelić.

 

Izvor: Dnevni Žurnal – Mirko Mioč

Advertisements