ZASLUŽILI STE! Odlikovani na Dan državnosti: Ivan Španović, Brstina, Renato Grbić…

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

BEOGRAD – Srbija slavi dan državnosti – Sretenje. Dan državnosti se obeležava u znak sećanja na početak Prvog srpskog ustanka 1804. godine u Orašcu, ali i na dan kada je 1835. u Kragujevcu donet Sretenjski ustav, dokument koji je označio početak savremene srpske državnosti.

 

U Predsedništvu Srbije održava se svečana ceremonija na kojoj će predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, odlikovati zaslužne građane. Ko će biti odlikovan?

U sedištu predsednika Republike Srbije na Andrićevom vencu počela je ceremonija svečane dodele odlikovanja povodom državnog praznika Dana državnosti koji se danas obeležava.

Predsednik Tomislav Nikolić se posle izvođenja himne “Bože pravde” govorom obratio prisutnima rekavši da mu je u prošlosti zamerano da rasipa veliki državni novac na odlikovanja.

Advertisements

Potom je počela dodela odlikovanja – Olimpijski komitet Žarko Paspalj, atletičarka Ivana Španović, bivša selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković…

glumci Branimir Brstina, Slobodan Ćustić, dečji voditelj Minja Subota,

Predsednik Srbije Tomislаv Nikolić, povodom 15. februаrа – Dаnа držаvnosti odlikovаnju 84 ličnosti i institucijа, kao i pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Među odlikovanima nalaze se teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković, atletičarka Ivana Španović, reditelj Zdravko Šotra, ali i pevač Zdravko Čolić i grupa Smak.

 

KURIR

FOTO: DNEVNI ŽURNAL

Advertisements

error: