ZASLUŽENO! Medicinska sestra koja je odbila bolesnu bebu zbog para, dobila otkaz!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Čelnici Doma zdravlja u Prokuplju, u dogovoru sa Ministartvom zdravlja, ekspresno su danas suspendovali medicinsku sestru koja nije htela da primi na pregled bebu Nevene Tomić Stojanović zbog toga što majka nije imala sitan novac, saznaje “Alo!”.

 

– Sestra će biti suspendovana do okončanja inspekcijskog nadzora i unutrašnje stručne kontrole! Nijedno dete u Srbiji ne sme da se vrati iz zdravstvene ustanove bez pregelda ni zbog kojih razloga – kaže izvor “Alo!” iz Ministartsva zdravlja.

Zbog kusura nisu pregledali bolesnu bebu?!

Podsetimo, majka Nevena Tomić Stojanović iz Niša tvrdila je da medicinska sestra na dečijem odeljenju prokupačkog doma zdravlja nije htela da primi njenu bebu staru 18 meseci na pregled samo zato što nije imala sitan novac da vrati kusur, a beba nije imala zdravstvenu knjižicu.

Prema njenim rečima, dete je odvela lekaru kada je počelo da povraća i dobilo dijareju.

Advertisements

-Na šalteru dečjeg odeljenja radile su dve sestre, a kada sam im objasnila o čemu se radi, da sam iz Niša i da nemam kod sebe detetovu knjižicu rečeno mi je da moramo da platimo 357 dinara i da će je pregledati dežurni lekar – rekla je ta majka i dodala da je imala 1.000 dinara, ali da sestra nije htela ni da čuje da dete bude primljeno jer nije imala da joj vrati kusur.

– Počela sam da preturam po džepovima, a upomoć je priskočila i moja sestra, koja je bila samnom, ali smo prikupile tek oko 200 dinara, što je sestri na šalteru bilo neprihvatljivo – navela je ta majka koja je sestri nudila da plati pregled karticom ili u evrima, ali bezuspešno.

Majka tvrdi da je medicinska sestra insistirala na sitnom novcu, a nisu pomogli ni apeli da će ona kasnije doneti novac.

– Na pitanje:”Šta da radim?”, ona je samo slegla ramenima i više nije htela da komentariše – opisuje Nenevena.

Kako kaže, tada joj ništa drugo nije preostalo nego da bolesno dete transportuje nazad u Niš, tridesetak kilometara od Prokuplja da bi dobilo zdravstvenu zaštitu.

 

ALO NOVINE

Advertisements

error: