Žandarmi koji su tukli Andreja Vučića su oslobođeni!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom su u decembru na uslovne kazne zatvora od po šest i osam meseci osuđena sedmorica žandarma zbog fizičkog napada na braću tadašnjih premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i još dvojicu pripadnika vojne policije tokom održavanja “Gej parade 2014”.

 

Istom odlukom naloženo je da se žandarmima ponovi suđenje pred Višim sudom u Beogradu čija je presuda ukinuta.

Apelacioni sud je međutim potvrdio oslobađajuću presudu komandantu tog žandarmerijskog voda Radetu Matiću i pravosnažno ga oslobodio optužbi kojima se teretio da nije preduzeo mere da spreči napad.

 

U obrazloženju odluke, koja je danas objavljena na sajtu Apelacionog suda, navodi se da nije dokazano da je Matić izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, odnosno da nije bio u mogućnosti da izda naređenje policijskim službenicima da prestanu sa upotrebom sredstava prinude.

Advertisements

 

U delu u kome je prvostepena presuda ukinuta, Apelacioni sud je našao da je prvostepeni sud učinio bitne povrede odredaba krivičnog postupka i da je nepotpuno utvrdio činjenično stanje.

Iz ove sramne odluke Apelacionog suda izgleda da bi trebalo da se izvede zaključak da su brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra finansija Siniše Malog sami sebe pretukli, odnosno da su leđima i bubrezima brutalno napali nedužne žandarme.

 

Ovakva odluka je najčvršći dokaz o besmislenim tvrdnjama pojedinih nevladinih organizacija i opozicionih stranaka da vlast u Srbiji utiče na slobodu pravosuđa.

 

AUTOR TEKSTA: Informer.rs / FOTO: Printel

Advertisements

error: