ZAKON VAŽI SAMO ZA SIROMAŠNE! Srušene ilegalne kuće, Tomine vikendice su ČITAVE!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Gradnja ovih nelegalnih objekata počela je još 2003. godine, a zbog specifičnosti zemljišta i mogućih poplava legalizacija ovih objekata nije moguća.

Na Savskom nasipu u ponedeljak je počelo rušenje nelegalno izgrađenih objekata, pa je do juče uklonjeno ukupno sedam, od planiranih 20. Zbog napada na službeno lice koji se dogodio juče, sledeće rušenje ovih objekata biće kada se obezbedi prisustvo policije, rekli su za “Espreso” iz opštine Novi Beograd.

Gradnja ovih nelegalnih objekata počela je još 2003. godine, a zbog specifičnosti zemljišta i mogućih poplava legalizacija ovih objekata nije moguća. Međutim, sada se pojavila informacija da su vlasnici nekih vikendica podneli zahtev za legalizaciju, i dok je to u procesu, ti objekti ne smeju da se sruše.

Advertisements

Kako su podnei zahtevi za legalizaciju, kada objekti na ovom mestu ne mogu biti legalizovani? “Espreso” je odgovor na ovo pitanje potražio od opštine Novi Beograd, međutim, oni su nas uputili na Upravu Grada Beograda jer se postupak za objekte za koje je podnet zahtev za legalizaciju vodi u gradskom Sekretarijatu za poslove legalizacije.

– Sva pitanja u vezi sa tim morate da uputite Upravi grada jer isključivo od njih zavisi dalji tok postupka. Dokle god ne dobijemo od Grada Beograda pravosnažna rešenja, mi nemamo zakonski osnov da rušimo objekte, a mi zakon nećemo da kršimo – rekli su iz opštine Novi Beograd.

“Espreso” je zatražio odgovore na pitanja od Sekretarijata za poslove legalizacije, međutim, odgovore nismo dobili.

Inače, opština Novi Beograd za potrebe uklanjanja objekata raspolaže sa oko pet miliona dinara što ni približno nije dovoljno za uklanjanje svih planiranih objekata.

ESPRESO.RS

Advertisements

error: