ZAJEČAR: Gradonačelnik progoni direktorku škole jer nije POLITIČKI PODOBNA

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Od 24. novembra mi nemamo direktora i ne primamo platu jer nema ko da potpiše dokumente, kažu zaposleni u Osnovnoj školi „Vladislav Petković Dis“.

 

Iako je nepisano pravilo da u Srbiji retko ko voli svog direktora, u Zaječaru se desio presedan, ceo kolektiv Osnovne škole „Vladisav Petković Dis“ iz Grljana stao je uz Jasnu Firović, koju su legalno izabrali za svoju direktorku.

 

– Od 24. novembra mi nemamo direktora i ne primamo platu jer nema ko da potpiše dokumente. Ministarstvo prema zakonu ima mesec dana rok da odbije ili prihvati naš predlog. Jasna Firović je legalno prošla konkurs za direktorku, od nas 54 zaposlenih čak 52 radnika su glasala za nju, a dvoje su bili odsutni. Školski odbor od devet članova takođe je jednoglasno dao glas Firovićki, sve je poslato Ministarstvu prosvete, ali odgovora nema – kažu zaposleni u ovoj školi.

Advertisements

 

Zaposleni su konferenciju za medije organizovali baš ispred gradske uprave, jer smatraju da je gradonačelnik Boško Ničić direktno povezan sa imenovanjem direktora ove škole, pošto ima uticaja na ministarstvo.

 

– Ubeđena sam da gradonačelnik Ničić ima nešto protiv mene na nacionalnoj osnovi, jer sam Vlajna. Učitelj Velimir Stanković je pred celim kolektivom ispričao da ga je Ničić, u prisustvu zamenika predsednika Skupštine Bobana Kostića, pozvao i kazao mu da ja „nisam politički podobna“. Zbog toga je kolektiv dva puta dopisom tražio da gradonačelnik primi naše predstavnike, ali odgovora nema – kazala nam je Firovićka.

 

IZVOR: KURIR

Advertisements

error: