ZA PRIMER DRUGIMA! Ovo su komunalci koji su uhapsili ubicu kod Centra za socijalno!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

– Hvala Bogu da smo se tu našli i da smo ubici prišli s leđa jer mu jedan policajac ne bi ništa mogao. Nastavio bi pokolj – ističu u glas za “Blic” heroji komunalni policajci Igor Milosavljević (43) i Miloš Nikolić (30) pošto su juče zaustavili krvavi pir pomahnitalog Marka Nikolića (43) ispred Centra za socijalni rad u Rakovici.

 

Horor koji ni u jednom trenutku nisu mogli da naslute, počeo je čim su svoj službeni automobil parkirali kod zgrade Opštine Rakovica.

– Čim smo iskoračili iz automobila, videli smo ženu koja trči preko parkinga i viče: “Bode ljude. Upomoć!”.

Tada smo videli muškarca kako je ubada nožem u leđa i grudi. U tom momentu joj je pritrčao drugi muškarac, koji je pokušavao da joj pomogne, ali se napadač okrenuo ka njemu i nožem ga ubadao po licu i vratu. U tom momentu smo i dotrčali do njih, i skočili na napadača. Pao je i on, i muškarac kog je napao. Ja sam napadača oborio na zemlju, kolega je uspeo da mu istrgne nož iz ruku, ali je on prethodno već uspeo da sebe poseče po ruci – dodaje komunalni policajac Milosavljević.

On kaže da su napadača, za koga su tek kasnije saznali da se zove Marko Nikolić držali pola sata oborenog i vezanog na pločniku, dok nije došla interventna jedinica i Hitna pomoć.

Pet metara dalje stajala je jedna žena koja je Nikolićevo dete držala u naručju. Nije disalo, ali nismo znali da li je mrtvo. Izlazila mu je pena na usta. Zato je ova žena prišla i pitala Nikolića da li je detetu davao nešto da pije. Rekao je da nije – kaže komunalni policajac Milosavljević.

Advertisements

Njemu i kolegi Nikoliću nije bilo lako da savladaju ubicu.

– Fizički je veoma jak, krupne konstitucije. Posle smo čuli da je bio bokser, da je radio kao obezbeđenje na splavovima – priča Milosavljević.

Kako kaže, sve se odigralo u sekundi.

– U opštem metežu video sam nož u ruci ubice, a iznad nje je bila noga radnika obezbeđenja. Uhvatio sam ubicu za ruku, izbio mu nož, izvukao nogu radnika kako bih mogao ubici da zavrnem ruku i vežem mu lisice. Tek tada pozvali smo policiju i hitnu pomoć. Sedeo sam na njemu dok nije došla policija pošto se sve vreme opirao. Vrlo je krupan, ima sirovu snagu i vidi se da zna borilačke veštine – objašnjava Milosavljević i dodaje da je ispred centra bilo krvi do kolena kao u najgorim horor filmovima.

On kaže i da mu je drago da su bar uspeli da spasu radnike Centra za socijalni koje je Nikolić napao.

– On se nije branio od njih. Napadao ih je sa očiglednom namerom da ih ubije – smatra Milosavljević.

Njegov kolega Miloš Nikolić naglašava da su reagovali instiktivno.

– Nismo uopšte razmišljali šta bi moglo da nam se desi. Postupili smo ljudski i spasli sigurne smrti najmanje troje ljudi. Isto bismo uradili i da nismo bili u uniformi. Narod je okolo vrištao. Zaposleni u obližnjoj banci su se zaključali od straha. Svega trideset metara od nas ležalo je beživotno telo supruge ubice. Čuli smo da je prvo zadavio dete. Sve je bilo kao najgorem košmaru. Verujte da mi je muka da pričam o tome – kaže Nikolić i dodaje da se njemu i kolegi za sedam godina rada ništa slično nije dogodilo.

IZVOR: BLIC.RS

Advertisements

error: