ZA OSTAVKU! – VUČIĆ od navijača Zvezde napravio PRIVATNU VOJSKU u BEOGRADU!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tesno sarađuje s vođama navijačkih grupa, kojima čak i namešta unosne poslove preko tendera JP „Elektroprivreda Srbije“, tvrdi novinar Dejan Anđus.

 

Gostujući u emisiji „Da se ne lažemo“ kod Ratka Femića na Kurir TV, Anđus je izneo šokantne podatke, za koje tvrdi da su posledica sprege ljudi iz vrha vlasti i opasnih momaka s tribina.

Anđus je, između, ostalog, govorio i o odnosu Vučića prema tim istim navijačima dok je bio u SRS.

– Slučaj Zvezdinih navijača je kompleksna stvar. Marko Vučković (jedan od vođa Delija, prim. aut.) i ta ekipa, oni su bili DS, bili su protiv Vučića, tadašnjeg radikala. Oni su tada bili suprotna strana i oni su u Vučićevim očima, ili žargonski rečeno iz našeg tadašnjeg druženja, bili ustaše.

Dakle, ove ustaše sa severa koje ruše vlast Miloševića, Vojislava Šešelja, radikala i samog Vučića. Oni su bili, kolokvijalno rečeno, ustaše na ulici – rekao je Anđus i objasnio kako je došlo do preokreta u ovom odnosu.

Advertisements

– Tadašnje „delije“, Marko i ekipa, bili su DS, sada su Marko i ekipa SNS. Oni su dobili poslove. Oni su dobili firmu „Ultra kop“, koja je registrovana na Marakani. Oni dobijaju poslove od 200.000, 250.000, 400.000, 500.000 evra. Sve žive tendere su dobili od EPS. Oni su sada Vučićeva vojska. Delije su pod njegovom komandom. I oni rade sve što im kaže vrh SNS. Vučković i Andrej Vučić su u stalnom kontaktu – rekao je Anđus u emisiji.

Kako saznajemo, neki od vođa navijača učestvovali su u maltretiranju novinara na mitingu povodom polaganja zakletve Aleksandra Vučića, i to naočigled policije, koja nije reagovala. To su zabeležile i kamere i foto-reporteri.

Inače, Marko Vučković, vođa Zvezdine grupe Ultra bojs, priveden je početkom avgusta 2014. zajedno sa Ivanom Bogdanovim u Kotoru zbog pokušaja reketa u iznosu od 250.000 evra od Beograđanina M. D. Kako su mediji tada preneli, oni su M. D. pretili da će ga ubiti ako im ne da traženi iznos, a čovek je ceo slučaj prijavio policiji. Vučković je 28. jula 2014. osuđen na sedam meseci zatvora jer je 2008. povredio komšinicu S. M. na Senjaku.

IZVOR; KURIR NOVINE

Advertisements

error: