ZA OSTAVKU! UHVAĆENI NA DELU – Vulin fotografisan sa vođom mafije koja je oštetila državu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ministar za rad Aleksandar Vulin jedan je od najozbiljnijih kandidata za ministra odbrane u rekonstruisanoj Vladi, saznaje Kurir u vrhu vlasti.

 

Iako je ministarsko mesto politička funkcija, a to što Vulin nije imao nikakav kontakt s vojskom i ne predstavlja toliki problem, ozbiljan problem može da bude to što je ovaj član Vlade fotografisan s najvećim kradljivcem struje u Srbiji – Afrimom Alijuom, vlasnikom pumpi u Bujanovcu koji je EPS oštetio za pet miliona, držao radnike na crno, koji je osumnjičen za utaju poreza…

Dakle, ministar za rad, kome je posao da brine o pravima radnika, između ostalog i o tome da ih poslodavac prijavi, a ne da rade na crno, uhvaćen je s biznismenom kod koga su otkriveni radnici u nezakonitom položaju, a ukoliko predsednik Aleksandar Vučić tako odluči, biće nagrađen ministarskom foteljom u Ministarstvu odbrane.

Čovek od poverenja

– Predsednik Pokreta socijalista se i prilikom ranijeg sastava Vlade pominjao kao jedno od rešenja za ministra odbrane, ali Vučić je u poslednjem trenutku to prepustio Zoranu Đorđeviću. Sad hoće opet da promeša karte u tom resoru, a Vulin važi za njegovog čoveka od poverenja – kaže izvor Kurira.

Advertisements

Možda Vučić smatra da je Vulin spreman za veći zalogaj, ali pitanje je koliko je kredibilan s obzirom na to da se sastao/fotografisao sa Alijuom.

Afrim Aliju je u avgustu 2014. u medijima predstavljen kao apsolutni rekorder u krađi struje u Srbiji. On i njegovo preduzeće „Agimi petrol“, preko bespravnih priključaka više objekata na elektromrežu, oštetili su državu za više od pet miliona dinara. Tada su radnici EPS, uz asistenciju policije, isključili sa električne mreže sve objekte ovog preduzeća – benzinsku pumpu, motel, bazen, građevinsku operativu, trgovinu i upravu preduzeća. Pronađen je i veliki dug na ime poreza, a pronađeno je i više radnika koji su u preduzeću radili na crno. Protiv Alijua je tada podneta krivična prijava zbog više prekršaja.

Potrebna istraga

Analitičar Milan Nikolić kaže da možda Vulin i nije znao s kim se slika, ali zato je posao službi koje idu s političarima da imaju prave informacije.

– Treba otvoriti neku malu istragu. Političari često ne znaju s kim su seli, s kim su se slikali ili rukovali. Ali zato službe koje su s njima to treba da znaju – kaže Nikolić.˝

IZVOR: KURIR NOVINE

Advertisements

error: