VIKILIKS RAZOTKRIO BEKAMA! “Lažni” ambasador UNICEF-a zarađivao milione na deci!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Svet su šokirali mejlovi koji su izašli u javnost, a koji govore o humanosti bivšeg fudbalera i osobe koja se predstavlja za velikog dobročinitelja, Dejvida Bekama. Ili, ne govore o njoj, budući da se u prepisci vidi da je Bekam, jedna od inače omiljenih javnih ličnosti, odbijala da daje novac u humanitarne svrhe.

 

Bekam je 12 godina ambasador UNICEF-a.
Wikiliks je takođe potvrdio verodostojnost email poruka

Jednom prilikom, nakon što ga je ambasadorka UNICEF-a zamolila da ponudi najvišu svotu u humanitarnoj aukciji, fudbaler je odgovorio:

– Ovo me ljuti! Ne želim to da učinim i neću to da učinim sa mojim parama.

Drugi put obrušio se na direktora svoje firme jer je za put na Filipine, gde je trebalo da se sretne sa decom koja su porodicu ili dom izgubila u tajfunu, morao da potroši svoje pare. Bekam je od UNICEF-a tražio da mu plate oko 7.000 funti let prvom klasom, iako su mu sponzori obezbedili privatni let.

Advertisements

Za drugo putovanje u Kambodžu 2015. godine, UNICEF je platio Bekamu apartman u hotelu sa pet zvezdica, ali on je zahtevao da ga smeste u luksuzno privatno odmaralište.

Prema posebnim dokumentima WIKILIKSA, Bekam je od svojih “humanitarnih” kampanja zaradio čak 5 miliona dolara!

 

– Ako UNICEF pristane da da isti novac koji su hteli da daju i za apartam u hotelu sa pet zvezdica, on će onoliko koliko fali da bi odseo tamo gde on želi – glasi jedan od brojnih mejlova koji su naišli na osudu, prenosi Jutarnji list. Šokantne mejlove o fudbaleru otkrila je mreža istraživačkih novinara na svojoj stranici „European Investigative Collaborations“ i Der Spiegel, a objavljeni su u nekoliko uglednih evropskih medija.

 

IZVOR: PRAVDA / DNEVNI ŽURNAL

Advertisements

error: