VULIN TVRDI: Prošlo je vreme stida i srama srpska vojska će biti najjača!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković prisustvovali su susretu starešina 3. armije za vreme NATO agresije pod nazivom “Da se ne zaboravi”.

Ministar Vulin je okupljenima u Domu vojske rekao da Srbija nije ničim izazvala NATO agresiju, kao što nikada nije izazivala svetske ratove i građanske ratove na prostoru SFRJ.

 

Tihi ponos
– Republika Srbija, njeni vojnici, njen narod može samo da bude ponosan na svoju ulogu u svim ovim godinama, na ljude koji su danas u Nišu. Treća armija, general Lazarević pa i svi oni koji više nisu sa nama ili koji su negde daleko imaju razloga da budu označeni i prepoznati kao najbolji među najboljima. Kao najhrabriji među najhrabrijima – rekao je Vulin.

Dodaje, da treba ceniti žrtvu i hrabrost vojnika, i biti ponosan na njih.

Vulin je naveo da je prošlo vreme kada ti ljudi nisu mogli da uđu u Vojnu akademiju, kada nisu mogli da budu uz svoju vojsku i da je prošlo vreme “kada su nas terali da ih se stidimo”.

Advertisements

– Prošlo je vreme stida, ovo je vreme tihog ponosa. Tihog, jer teško je ne setiti se svih onih koji nisu sa nama, teško je ne setiti se svih civilnih žrtava NATO agresije. Zato tihog, ali ponosa. Mi smo ponosni na ove ljude i oni su dokaz koliko se Srbija vratila sebi – naveo je Vulin.

Dodaje, da je 2012. godine kada je sadašnji vrhovni komandant Vojske Srbije postao ministar odbrane Srbija po prvi put počela da obeležava datume vezane za NATO agresiju.

– Kada je tadašnji predsednik Vlade Aleksandar Vučić, ispred srušene zgrade Generalštaba u Beogradu, izašao i prvi put smogao hrabrosti da kao tako visoki funkcioner države Srbije kaže da je 24. marta 1999. bila NATO agresija, ukazalo se da se Srbija više nikada neće vratiti u period stida, u period nepriznavanja istorije, u period nepriznavanja istine – istakao je Vulin.

Kaže, da se od 2012. do danas Srbija menja na bolje.

– Nikada se više niko neće stideti ovih ljudi, jer ih se nikada nije postidela vojska kojoj su komandovali i nikada ih se nije postideo narod koji su branili i odbranili – rekao je Vulin.

IZVOR: REPUBLIKA.RS

Advertisements

error: