VULIN: Šta nije jasno!? 200,000 evra sam pozajmio od svoje rođene tetke!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Agencija za borbu protiv korupcije je, u toku provere imovine ministra Aleksandra Vulina, utvrdila da nije jasno iz kojih sredstava i na koji način je platio stan od 107 metara kvadratnih u Beogradu, zbog čega je sačinila izveštaj i prosledila ga Tužilaštvu za organizovani kriminal, piše KRIK..

 

Iako je izveštaj predat Tužilaštvu još 2015. godine, navodi iz njega do danas nisu bili objavljeni. Novinarima KRIK-a dostavljen je tek nakon žalbe upućene povereniku Rodoljubu Šabiću i njegove intervencije.

Aleksandar Vulin i njegova supruga Nataša kupili su u julu 2012. trosoban stan na Zvezdari. Nakon što je preuzeo funkciju, Vulin je po zakonu bio obavezan da prijavi imovinu i prihode Agenciji za borbu protiv korupcije – uključujući i novi stan.

Stan od 107 kvadrata sa parking mestom supružnike je koštao 244.620 evra, piše u izveštaju Agencije. Prvu ratu od 40.000 evra Vulini su, prema ugovoru, isplatili u oktobru 2011, a ostatak je trebalo da isplate do kraja septembra 2012. godine.

Jedina nekretnina koju je Vulin posedovao pre ove, kako je ranije otkrio KRIK, bio je jednosoban stan u Novom Sadu. Navodi se da je taj stan 2010. godine dobio na poklon od sudije Olgice Milošević, a dve godine kasnije prodao ga je rođenom bratu za 38.000 evra.

Advertisements

Babić tražila da objasni kako je finansirao kupovinu

Vulin je Agenciji naveo da je stan na Zvezdari platio od prodaje imovine, međutim, iznos koji je dobio od brata nije mogao da pokrije ni prvu ratu novog stana, piše KRIK. To je primetila i Agencija, pa je tadašnja direktorka Tatjana Babić zatražila od Vulina da objasni kako je finansirao kupovinu.

Vulin je tada naveo da su da su on i supruga pozajmili 205.000 evra od njene tetke iz Kanade. Kao dokaz, predao je priznanicu s potpisom njegove supruge Nataše na kojoj je pisalo da je primila novac i da je rok za vraćanje deset godina. Potpisa tetke iz Kanade na priznanici nije bilo.

Ni ovo objašnjenje nije uverilo Agenciju da Vulin govori istinu. Ukoliko je stvarno uzeo pozajmicu od suprugine tetke, po zakonu je bio obavezan da i taj dug prijavi – što nije uradio.

Naveo je da je stan u potpunosti isplatio dan nakon overe ugovora. Kao dokaz dostavio je još jednu priznanicu, ali ni ovaj dokument nije bio u potpunosti validan. Na njoj se nalazio potpis prodavca stana koji živi u Marbelji u Španiji, ali je nedostajao broj računa na koji je Vulin uplatio novac, navodi KRIK.

IZVOR: Kurir / Krik  FOTO: Stefan Jokić

Advertisements

error: