VULIN: Sramota je što Vučić nije sedeo pored svetskih lidera

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

On je naglasio da bi predsedniku Vučiću bilo mnogo lakše da je ustao.

 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je, povodom rasporeda zvanica na obeležavanju Dana pobede u Parizu, izjavio da je predsednik Aleksandar Vučić doneo hrabru odluku da ostane na toj manifestaciji.

Neću da se pravim da sam više uvređen od bilo kog drugog građanina Srbije. Naravno da je to bilo teško, najteže je bilo našem predsedniku. On je doneo hrabru i državničku odluku da ostane – izjavio je novinarima Vulin.

 

On je naglasio da bi predsedniku Vučiću bilo mnogo lakše da je ustao, otišao, rekao ono što oseća i misli u tom trenutku, ali na godišnjicu pobede u Prvom svetskom ratu, kada su naši preci ostvarili tu sjajnu i veliku pobedu i bez kojiih ne bi bilo ni srpske zastave, ni srpskog predsednika, “ispalo bi da nas je jedan Hašim Tači oterao sa mesta gde smo mi pobedili, gde je milion naših predaka, svojim kostima i svojom krvlju, napravilo taj veliki spomenik evropske slobode”.

Advertisements

Mislim da je uradio to što je trebalo da uradi. Uradio je to kao državnik. Ne bi svako imao tu hrabrost, državničku hrabrost, kao što je on imao i apsolutno podržavam to što je uradio. Onaj ko je dozvolio da se Tači nađe tamo gde mu nije mesto, trebalo bi da oseća stid. Ne verujem da će osećati stid. To jeste bio pokušaj da se Srbija izbaci sa te velike fotografije pobednika u Prvom svetskom ratu i da ono što smo osvojili velikom pobedom naših predaka sada izgubimo. Nisu uspeli u tome.

 

Da li su nas uvredili? Jesu. Ali nisu uspeli da nas ponize i odvedu tamo gde nam nije mesto – izjavio je ministar Vulin.

 

Espreso.rs / FOTO: Nemanja Pančić

Advertisements

error: