VULIN NE SLUŠA KRITIKE: Ima da kačim Vučićeve slike gde god ja hoću

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vučić je skroman, ali to ne znači da Srbija treba da bude neuređena država, rekao je danas ministar Aleksandar Vulin u odgovor na pitanje novinara kako vidi izjavu predsednika Srbije da ne želi da se njegove fotografije postavljaju u objekte Vojske Srbije.

“Predsednik Aleksandar Vučić ne želi da se postavljanje njegovih fotografija u institucijama koristi kao napad na Srbiju i zato odbija tu inicijativu, iako je ona u skladu sa zakonom, izjavio je ministar.

Kritičari tog njegovom predloga, kaže, nisu nikada rekli, “kada čekaju satima na prijeme u strane ambasade, da su oni poltroni i šlihtare zato što u prostorijama drže slike svojih predsednika”

“Niko od njih nije rekao američkom ambasadoru Kajlu Skatu da je običan poltron, jer drži Trampove slike, niti Ccepurinu, jer drži Putinove”, navodi Vulin.

“Moja inicijativa da se fotografije Aleksandra Vučića postavljaju u prostorije Vojske Srbije je u skladu sa zakonom i procedurama i podržale su je sve uprave Vojske i Generalštaba”, rekao je ministar odbrane i dodao da Vojska razume potrebu da se institucionalno uredi pozicija vrhovnog komandanta.

Advertisements

“Ne postoji nijedna ozbiljna vojska u svetu koja nema u svojoj prostoriji slike vrhovnog komandanta”, ističe.

Vulin je podsetio da nikome nije smetalo da se postavljaju slike Borisa Tadića dok je bio predsednik.

Prema njegovim rečima, kada je nešto neuređeno onda je to politika, a kada je uređeno – “onda je to institucija i država”.
Upitan da prokomentariše to što pojedini mediji optužuju Andreja Vučića, brata predsednika Srbije, da je vlasnik kafea Bos u Subotici, Vulin je uzvratio da je to medijska kampanja koja nikada neće prestati.

Vlasnik Bosa je, prema Vulinovim rečima, javno rekao da Andreja Vučića nikada nije video, ali ni to pojednim medijima nije dovoljno.

“Ne mogu da razumem da jedina porodica za koju zaštita zakona ne vredi jeste porodica Vučić”, kaže ministar odbrane.

IZVOR: ALO.rs

Advertisements

error: