VULIN: Mira Marković zaslužuje spomenik u centru Beograda

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Supruga i udovica nekadašnjeg predsednika Jugoslavije  Mira Marković preminula je pre nekoliko dana usled komplikacija sa padom imuniteta i upale pluća.

 

Ona je dans u 11h kremirana u prisustvu sina Marka i nekoliko najbližih ljudi u Moskvi. Njena urna sa pepelom će potom biti avionom preneta u Beograd tako što će je doneti brat Bogoljuba Karića, urna će potom biti odneta u Požarevac kod groba Slobodana Miloševića.

 

Reakcije na njenu smrt bile su mahom negativne ali bilo je i onih koji su istakli da je otišla velika žena.

Vlasnik televizije Pink Mitrović izjavio je da je Mira bila veliki viozionar i genije svoje vrste koju narod nije mogao da razume jer je ona bila ispred svog vremena.

 

Političar Milutin Mrkonjić naveo je u izjavi za Telegraf da Srbija i građani treba da dopuste da se Mira sahrani u svojoj zemlji,a navodno je čak predložio da država preuzme sahranu na svoj teret tačnije građani putem budžeta.

Advertisements

FOTOGRAFIJA SA TVITERA

Vulin je otišao korak dalje pa je pored izjava saučešća predložio i da Mira Marković dobije svoj veliki spomenik u centru Beograda, barem se tako čini sudeći po fotografiji koja kruži na Tviteru.

 

Izvor: Dnevni Žurnal

Foto: Twitter / Tanjug

Advertisements

error: