VULIN HVALI SAM SEBE: Ja sam bio dugokosi mladić iz Krajine borac za pravdu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Na zvaničnoj stranci sajta, koja je predstavljena kao jedinstveno mesto, objedinjene su sve državničke aktivnosti i romansirana biografija ministra odbrane.

 

Mudrolije i postignuća ministra vojnog Aleksandra Vulina više ne morate da jurite po raznoraznim portalima, one su sada objedinjene na zvaničnoj stranici www.vulin.rs!

Kako je navedeno na sajtu, to je „jedinstveno mesto na kome se objektivno i faktografski prate sve državničke i političke aktivnosti Aleksandra Vulina, ministra odbrane RS i predsednika Pokreta socijalista, počevši od prvog mandata kao ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pa sve dosad“.

 

Hvalospevi

Iako je prvi nagon da smislite neku foru ili se našalite, za tim nema potrebe. Za to su se pobrinuli administratori predstavljanjem netipične romansirane biografije.

– Od pojavljivanja na javnoj sceni Srbije početkom devedesetih, Vulin nikog nije ostavio ravnodušnim. Dugokosi mladić iz Novog Sada, krajiškog porekla, iz radničke porodice, bez povezanosti sa poznatim političkim familijama, intelektualnim elitama ili bogataškim imperijama, od prvog trenutka jedino svojom iskrenošću i entuzijazmom privlači pažnju na sebe – navodi se na stranici, kao i:

Advertisements

– Netipičnom pojavom i harizmom za generaciju njegovih političkih vršnjaka, unosi novi trend u tadašnji politički milje Srbije, ali i čvrstim levičarskim stavovima u ratom zahvaćenoj zemlji i među ljudima poludelim za novcem i lažnim obećanjima sa Zapada. Bio je i ostao na strani onih koji traže mir, celovitost i nezavisnost zemlje, poštuju antifašističke vrednosti…

 

Šta je Vulina moglo da natera da sebi priredi ovako nešto? Prema rečima vojnog analitičara Aleksandra Radića, prosto i jednostavno – muka.

– Negativni stav javnog mnjenja, činjenica da je dočekan na nož kada je postavljen za ministra odbrane. Oni sada pokušavaju da to poprave i zato kreću u ofanzivu. Ovo je pokušaj da se stvori pozitivna slika o njemu – kaže Radić.

 

Negativni imidž

Prema njegovim rečima, i sajt Ministarstva odbrane je bombardovan Vulinovim fotografijama, dok su, recimo, na sajtu hrvatskog ministarstva odbrane glavne vesti o akcijama vojnika.

Psiholozi sa kojima je Kurir razgovarao kažu da Vulin očigledno ovakvim potezima želi da se dodovori vojnicima da je njihov jer je i sam priznao da nije služio vojsku.

U Ministarstvu odbrane kažu da ovo nije zvaničan sajt ministra odbrane, niti on ima ikakve veze s njim. Zato, kako kažu, i oni sada istražuju ko stoji iza tog portala.

 

KURIR NOVINE

Advertisements

error: