VULIN: Hrvati bi da Evropa izgleda kao ustaška kraljevina!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Hrvatska želi da Evropa liči na Blajburg, inače ne bi veću pažnju posvećivala obeležavanju Blajburga nego Jasenovca, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin.

 

Navodi da je u Blajburgu bila “čitava hrvatska država u punom kapacitetu” i dodaje da u politici, kao i u životu ponekad morate da izaberete stranu, te da se ne može biti i u Jasenovcu i u Blajburgu.

– Ne možete da kažete da imate saučešće i poštovanje i prema žrtvama Jasenovca i da onda odete u Blajburg kod njihovih koljača i da i prema njima imate saučešće i poštovanje. Tu nešto nije u redu. Ne možete biti u 21. veku na strani fašizma, ne možete ako znate šta fašizam predstavlja – kazao je Vulin za TV Pink.

Advertisements

 

Primetivši da je Hrvatskla, nažalost, izabrala, odnosno da su oni koji vode hrvatsku državu izabrali stranu, Vulin je kazao da bez obzira na to što u Blajburgu niko nije bio nevin, a u Jasenovcu niko nije bio kriv, oni poklanjaju mnogo veću pažnju obeležavanju Blajburga nego Jasenovca.

 

Vulin je najavio izložbu koja će biti otvorena večeras u Domu vojske pod nazivom “Dijanina deca”, kojoj je Ministarstvo odbrane pokrovitelj i kazao da je to priča o Dijani Budisavljević, Hrvatici, koja je rođena u Austriji i udala se za Srbina i koja je za vreme Drugog svetskog rata spasavala srpsku i romsku decu iz jasenovačkih logora.

 

– Spasla je preko 7.500 dečaka i devojčica. Rizikovala je sve što je mogla da rizikuje. Na izložbi nema politike, to su samo činjenice. Ja ne razumem zašto Dijana Budisavljević nije simbol, a Blajburg jeste – kazao je ministar odbrane.

 

 

INFORMER / PINK

Advertisements

error: