VULIN: Hoću da znam ko je pokušao ubiti Vučića!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović nema pravo da komentariše naoružavanje Vojske Srbije pre nego što kaže ko je “pokušao da ubije” srpskog predsednika Aleksandar Vučića prilikom posete Srebrenici pre dve godine.

 

– Žao mi je što u Izetbegoviću nema valjanog sagovornika. On ne bi trebalo da komentariše da li se Vojska Srbije oprema i naoružava jer na to nema nikakvo pravo. Mi smo neutralna zemlja koja, da bi se branila i čuvala u trenutku nevolje, mora da bude dovoljno spremna i sposobna da to i uradi. Nama niko neće doći da pomogne u trenucima nevolje, a Izetbegović nema baš nijedan razlog ni pravo da komentariše bilo šta što se dešava unutar Srbije – izjavio je ministar odbrane.

Kako se navodi u saopštenju, Vulin je dodao da se Srbija uzdržava da komentariše bilo kakve unutrašnje političke odnose u BiH iako je “čuvar dejtonske Bosne i Hercegovine”.

 

Vojska Srbije nije okupatorska
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas u Novom Pazaru da Vojska Srbije nije okupatorska i pozvao Bošnjake da se prijave za vojsku u kojoj su im, kako je istakao, verska i druga prava zagarantovana.

Advertisements

 

Vulin je obišao pripadnike Druge brigade u novopazarskoj kasarni “Rifat Burdžević Tršo” u kojoj su nedavno izgrađeni objekti za smeštaj borbenih vozila, ali i obezbeđen prostor za obavljanje verskih dužnosti muslimana i pravoslavnih hrišćana.

 

– Druga brigada Vojske Srbije je deo ove zajednice. Ona nije okupatorska vojska, ona je izrasla iz ovog naroda i zbog ovog naroda. Pozivam Bošnjake da se prijave u svoju vojsku i da čuvaju svoju jedinu domovinu, našu zajedničku Srbiju – kazao je Vulin novinarima i dodao da se ne sme dozvoliti da pojedinci zarad jeftinih političkih poena prave podele između Srba i Bošnjaka.

 

– Mi imamo pravo da vodimo računa o dejtonskoj BiH pa se uzdržavamo da dajemo bilo kakve izjave koje bi mogle povrediti bilo koga u BiH – poručio je Vulin i dodao da mu je “žao što Izetbegović ne prihvata otvorenog srca politiku mira Aleksandra Vučića”.

 

Izetbegović je u intervjuu za bosanske medije kritikovao Vučića zbog toga što stalno priča o miru ali neprestano planira nabavku novog naoružanja za Vojsku Srbije.

 

PINK.RS

Advertisements

error: