VULIN: Ako uhapse Vučića na Kosovu, idemo u rat!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik skupštine samoproglašene države Kosovo Kadri Veselji preti da će uhapsiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, te da će proći isto kao Marko Đurić, direktor Vladine Kancelarije za KiM, kog su prištinske vlasti pretukle i ponižavale u martu u Kosovskoj Mitrovici. S druge strane, iz Beograda se mogu čuti poruke da bi u slučaju ikakvog incidenta Srbija poslala vojsku i policiju na Kosovo.

 

– Ako odlučimo da ne dođe, Vučić neće ući na Kosovo. Ako bi došao bez dozvole, prošao bi isto kao i Marko Đurić – rekao je Veselji, a svoju pretnju dopunio je porukom da “Vučić nema šta da traži na jezeru Gazivode”.

Istovremeno sa pozivom na linč stigla je i nova provokacija, helikopteri Kfora juče su upali u vazdušni prostor Srbije.

 

ISTOM MEROM
Ekspresno je reagovao ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je poručio da bi Srbija u ovakvom slučaju uzvratila istom merom.

Advertisements

 

– Svaka ideja o pokušaju da se primeni sila na predsedniku Srbije i vrhovnom komandantu Vojske Srbije naišla bi na jasan odgovor. Ne bih Prištini savetovao ni da razmišlja o tome. Vučić će, uprkos Prištini, sačuvati mir, ali i Srbe na KiM – naglasio je Vulin za Srpski telegraf.

 

Spasić: U slučaju pak da se predsedniku išta desi, u roku od odmah usledila bi naša vojna intervencija.

On je dodao da se Albanci junače samo kada su daleko od Vučića.

– Na pregovorima dok nema kamera i dok su u istoj prostoriji sa Vučićem ne pominju zabrane i silu. Ovo je još jedan pokušaj da zaustave razgovore koji im nikako ne idu u prilog – ocenio je Vulin.

 

REPUBLIKA.RS

Advertisements

error: