VUČIĆU PROGOVORI! Počeli protesti – KO JE UBIO OLIVERA!?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

U toku je protestna šetnja povodom godišnjice ubistva lidera GI “Srbija, demokratija, pravda Olivera Ivanovića”, s koje je zatraženo da se pronađu njegove ubice i nalogodavci.

 

Na početku protestnog skupa, puštani su tonski zapisi sa izjavama Olivera Ivanovića.

Okupljenima se, zatim, obratio glumac Branislav Trifunović. “”Nisam problem ja kao ličnost, već što govorim istinu kao i eho te istine. Ako ne delujete, onda gledajte nasilje – u atmosferi straha se ne živi. Građani su zatrašeni i razumem ih, ali niko nema pravo da svojim strahom ugrozi budućnost ostalih, oduprite se, nas je ipak više”. Ovako je govorio Oliver Ivanović koji je na današnji dan brutalno ubijen sa šest metaka u leđa.

 

Godinu dana kasnije ne zna se ni ko ga je likvidirao ni ko je izgovorio “smaknite ga”. Samo smo dobili informacije ko nije. Poštovana porodico Ivanović, dragi građani i prijatelji, večeras ćemo šetati do Hrama u čast Olivera Ivanovića, čoveka koji je mislio svojom glavom i koji se do kraja života borio za mir i za zajednički život Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji”, rekao je glumac Branislav Trifunović na početku skupa. Zamolio je prisutne da stave u džepove pištaljke i da spuste transparente, jer kreću u memorijalnu šetnju.

Advertisements

 

“Šetaćemo u tišini u čast Olivera Ivanovića, sa porodicom Ivanović koja je sa nama. Mi smo svi sa Oliverom i sa njegovom porodicom. Idemo do Hrama. Šetaćemo, jer svi hoćemo odgovor na pitanje ko je izgovorio “smaknite ga”, ko je naredio političko ubistvo Olivera Ivanovića. Kada priđemo Slaviji, molim vas, upalite sveće i telefone uperite ka nebu da osvetlimo ono što je Oliver govorio dvadeset dana pre nego što su ga ubili, da pokažemo – nas je više. Idemo u šetnju za porodicu Olivera Ivanovića i za Olivera”, naveo je.

 

Šetnja za Olivera Ivanovića krenula je od Platoa ispred Filozofskog fakulteta, a ruta je – preko Terazija, Ulicom Kralja Milana, preko Slavije, Bulevarom oslobođenja do Hrama Svetog Save.

 

kurir / n1 srbija

 

Advertisements

error: