VUČIĆEVIĆ: Srbi bre stalno nešto kukaju i plaču!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Jeste li primetili da je u Srbiji sve više kukumavaca? To su vam oni koji ne rade ništa drugo osim što kukaju i osim što se žale. Oni kojima su uvek i za sve krivi drugi, a naročito država.

 

Oni koji su na rečima najbolji stručnjaci – bolji su predsednici od predsednika, bolji su ministri od ministara, bolji su selektori od selektora – ali nikada u svom životu nisu uradili ništa konkretnije i ništa produktivnije od kukanja i žaljenja.

Tim kukumavcima baš ništa ne valja – ni školstvo, ni zdravstvo, ni putevi, ni vlast, ni opozicija, ni mediji, ni novinari… – oni ama baš nikada i ničim nisu zadovoljni i ni po koju cenu ne bi pohvalili bilo šta što ima veze sa Srbima i Srbijom. Jer kukumavcima je nacionalna autodestrukcija deo genetskog koda, oni su zapravo patološki mazohisti koji doživljavaju orgazmično zadovoljstvo uvek onda kada unižavaju sebe i svoje, dok istovremeno prekomerno hvale sve druge, pa i one najcrnje srpske neprijatelje.

 

Kukumavcima ništa ne valja – ni školstvo, ni zdravstvo, ni putevi, ni vlast, ni opozicija… – oni ama baš nikada i ničim nisu zadovoljni i ni po koju cenu ne bi pohvalili bilo šta što ima veze sa Srbima i Srbijom.

Advertisements

Kukumavaca, zapravo, i nema mnogo. Njihov broj se u srpskom narodu meri procentom koji na izborima dobija onaj zgrčeni Saša Prangija Janković, dakle 2-3 odsto, nipošto više. Ali, kukumavci su jako glasni i dobro raspoređeni, pogotovo u medijima i opozicionim strankama.

 

Elem, skoro svako jutro u kolima dok sitnu decu razvozim po školama na jednom nacionalnom radiju slušam dvoje kukumavaca (i ja sam pomalo mazohista, priznajem). Njih dvoje su mi i dali ideju za ovaj tekst. Ona je razvedena gospođa u odmaklim pedesetim i osim što vodi radijski jutarnji program zarađuje i tako što na televiziji reklamira deterdžent za sudove neprirodno se cereći u kameru sa dva broja većim porcelanskim zubima; a on je nekad uvaženi i cenjeni TV kritičar koji svoju suštinu kukumavca pokušava da prikrije loše odglumljenim cinizmom.

Ko, dakle, redovno sluša dvoje kukumavaca na nacionalnom radiju rizikuje da u najboljem slučaju oboli od teške depresije, a neki labilniji bi, bogme, mogli doći i na suicidne ideje. Jer, kako, zašto i čemu živeti u zemlji u kojoj ništa ne valja, u kojoj je sve najskuplje, u kojoj je sve najgore i najcrnje, u kojoj su baš svi na funkciji većoj od portira prevaranti i lopovi?!

 

Dragan Vučićević / KOLUMNA / FOTO: Printel

Advertisements

error: