VUČIĆEVIĆ NA PINKU: Ceo svet voli Vučića i Srbiju

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević, gostujući na TV Pink, kaže da je činjenica da je zvanična administracija američkog predsednika Donalda Trampa oštro protiv taksi Prištine, a koje su Albanci doneli samoinicijativno ili u dogovoru sa nekom drugom velikom silom.

 

– Očigledno je da Amerikanci nisu za takse, a u prilog tome govori i otkazivanje posete američkog generala. Vidi se i nervoza kod Haradinaja koji preti Mogerinijevoj, a vrlo je važno da je ovo velika pobeda srpske politike i politike Aleksandra Vučića – kaže Vučićević za Pink, podsećajući da je pre samo godinu dana pitanje Kosova iz zapadne vizure bilo rešeno.

 

Ističe i da su se stvari danas preokrenule mudrom politikom. Danas Amerikanci otvoreno govore da je rešenje za Kosovo ono oko kojeg se Srbi i Albanci dogovore.

– Onaj ko stoji na putu ovom dogovoru, za Amerikance je neprijatelj, a u ovom slučaju to je Ramuš Haradinaj – kaže glavni urednik Informera.

Advertisements

 

Ističe da svi Albanci “duvaju u istu tikvu”, iako jedni pokušavaju da se predstave kao loši, drugi kao dobri policajci. Podseća da se Kadri Veselji hvalio da su takse njegova ideja, a da je sada odjednom protiv njih.

Kaže i da su kroz pitanje taksi Albanci videli da će izgubiti najvećeg saveznika – Ameriku, koja je iz dana u dan sve oštrije protiv njihove politike.

 

– Ako neko pomisli da bi ovakve takse mogle da opstanu dugoročno u 2019. godini, onda taj neko nije normalan. Tači i Haradinaj su se zaigrali i prvi put u modernoj istoriji desilo se da su u SB UN sve zemlje stale na stranu Srbije, a protiv albanske strane – kaže Vučićević za “Novo jutro”, dodajući da je ovo rezultat mudre politike koju danas pojedinci osporavaju.

Ističe da, kada su tajkuni bili na vlasti, nije bilo ni razgovora o Kosovu, ali da danas o Kosovu želi da pregovara ceo svet. Ističe da Kosovo više nije nametnutno rešenje, te da se ukazala istorijska prilika da se ovo pitanje reši.

 

INFORMER

FOTO: PINK

 

Advertisements

error: