VUČIĆEVIĆ: Hrvati nas mrze jer su Srbi najbolji u svemu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer rekao je, gostujući u Nacionalnom dnevniku TV Pink, da se patološka mržnja Hrvata prema Srbima jasno odrazila tokom slavlja “kockastih” nakon pobeda na Mundijalu, kada su fudbaleri zajedno sa predsednicom Kolindom Grabar Kitarović pevali pesme koje veličaju zločine nad Srbima.

 

Vučićević ističe da se u Hrvatskoj stvorila nervoza jer Srbija, koja je do skora zaostajala decenijama unazad, sada nezaustavljivo grabi napred i preti da pretekne i Hrvatsku na mnogim poljima.

Ustaša Marko Perković Tompson napao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića samo zato što se usudio da javno kaže da ne voli njegove fašističke pesme i što ne želi da navija za Hrvatsku. U nedostatku nekog iole smislenog razloga za napad na predsednika Srbije, Tompson se poslužio bezočnim lažima i optužio Vučića za agresiju na Hrvatsku.

 

Marko Perković Tompson, kako smarta glavni i odgovorni urednik dnevnog lista “Informer” Dragan J. Vučićević nije pesnik niti umetnik, već ustaša koji živi od propagiranja najcrnje, koljačke idologije.

 

– Decenijama peva najgore stihove kojima direktno poziva na klanje i ubijanje. Za one koji ne znaju, evo nekih stihova: ” Kroz Imotski kamioni žure, voze crnce Francetića Jure” i “Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara”. Dakle, on otvoreno slavi klanje Srba u vreme genocida tokom Drugog svetskog rata i poziva na zločine i agresiju na Srbiju – objasnio je Vučićević za Pink.

 

On ističe da je reč o ekstremističnom, bolesnom čoveku koji odgovara predsedniku jedne suverene države (Vučiću), što se, izgleda, smatra normalnim.

 

Zapitao se na kakvu je agresiju mislio u svojoj izjavi i podsetio da su njegovi nastupi zabranjene u mnogim zemljama EU jer veličaju nacističku ideologiju, pozivaju na zločine i na rasnu i versku netrpeljivost i mržnju.

Advertisements

Vučićević podseća da hrvatski fudbaleri i predsednica Kolinda Grabar Kitarović ne slave pobedu na mundijalu, već pozivaju na ubijanje, što je, ističe, primer patologije i bolesne mržnja prema Srbiji i Srbima.

 

Ova pesma, podseća Vučićević, pevana je posle pobeda hrvatske reprezentacije nad Argentinom i Rusijom u svlačionici, a sa njima je pesmu pevala i Kolinda Grabar Kitarović, u čemu niko ne vidi ništa čudno.

– Zamislite da naši zvaničnici zapevaju pesmu kojom pozivaju na ubistvo i zločine prema drugom narodu? Kako je moguće da niko ne reaguje sada? Oni su sve samo nisu evropski političari! – kaže urednik “Informera”.

 

Zapitao je zašto Tompson napada Vučića?

– Zato što je na pitanja novinara, krajnje civilizovano i bez teških reči, rekao da će navijati za Rusiju! Da li je nekoga ovim uvredio, da li je zapretio, pozvao na rat? Izvinite, ali 95 odsto Srba je u subotu uveče navijalo za Rusiju! Pa, neće sigurno za Hrvatsku koja otvoreno baštini ustašku zločinačku ideologiju i to na nivou predsednice i fudbalske reprezentacije! – podvlači Vučićević.

 

Slava Ukrajini je, objasnio je Vučićević, nacistički pozdrav iz Drugog svetskog rata, podsetio je Vučićević.

 

– Nacisti u Hrvatskoj izveli su genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima, a u Ukrajini su pobili desetine i stotine hiljada Jevreja i Rusa! Na ove uzvike Domagoja Vide FIFA je tragovala samo opomena, a Ognjen Vukojević je povučen, setili se Hrvati, i nikom ništa!

 

– Kliču nacistički pozdrav iz Rusije, pa provociraju Srbiju! Ovo ima veze sa bolesnom mržnjom Hrvata koji prihvataju ustašku ideologiju. Oni su možda bolji u fudbalu, ali, činjenica je, u svim ostalim disciplinama gube: Srbija ima bolji BDP, više stranih investicija, više izgrađenih puteva, imamo devet MiG, uskoro 14, imaćemo 18 borbenih helikoptera. Srbija ozbiljno grabi napred i, kada vide sve to, moraju da sakriju činjenicu da dramatično zaostaju za Srbijom.

 

INFORMER.RS

Advertisements

error: