VUČIĆ PRETI REGIONU: Jel treba Srbija svaki dan da hapsi 5.000 Albanaca!?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti u Vestima RTS-a posle sastanka u Beogradu sa šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini.

 

– Izneo sam naše viđenje svega i pokazao dokumenta koji govore da je Đurić poštovao proceduru. Ne mogu sa se osvrćem na razna pisanja medija. Pokazao sam činjenice i nekakvim razgovorima moramo rešavati stvari. Kako će to izgledati videćemo. Za nas je bio težak dan, mislim da smo iz svega ovoga uspeli da izađemo sa minimalnom štetom po srpski narod. Danas se Srbi na Kosovu osećaju sigurnije nego juče, rekao je Vučić.

 

On je naveo da je imao i telefonski razgovor sa sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom, a dvojica sagovornika su se saglasili da je očuvanje mira ključni preduslov za nastavak bilo kakvih razgovora o budućnosti regiona.

Advertisements

 

– MIslim da je najgore licemerje kada se govori o nesrazmernoj upotrebi sile, ovo je bilo protivpravno postupanje. Je l treba Srbija da prebija i hapsi svaki dan 5 000 Albanaca koji putuju u EU, upitao se Vučić.

 

– Naš je interes pre svega da čuvamo mir i stabilnost, rekao je Vučić.

– Nekoliko puta sam rekao, moje reči nisu šala. Rekao sam da se nikada više neće dozvoliti da se Srbima ponovi Oluja i Bljesak. Nisam kao MIlošević, ni šarmantan kao Tadić i Koštunica, ali u moje vreme neće biti srpskih poraza. Daću sve od sebe, gotovo da sam siguran da ćemo umeti da sačuvamo mir i bezbednost. A šta ja razmatram je pitanje mog tima i moje odluke. Srbija nije onoliko slaba koliko bi neki želeli, rekao je Vučić.

 

KURIR

Advertisements

error: