VUČIĆ ZEZA NAROD: Gde ste bili kada se ratovalo na Kosovu?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ja to stalno ponavljam, a mnogima to zvuči glupo i dosadno, jer imamo mir i stabilnost, ali dovoljna je jedna sitnica da sve izgubimo, rekao Vučić u Sofiji.

 

SOFIJA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas boravi u Sofiji, uoči sutrašnjeg EU samita, gde je održao niz bilateralnih susreta poput razgovora sa direktorkom Svetske banke Kristalinom Georgijevom, zatim austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom…

 

Osvrnuvši se na današnje susrete i brojne sastanke koji tek slede, poput večerašnjeg sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, Vučić se dotakao teme Kosmeta, penzija i naglasio da će se za srpske interese i Kosovo boriti do poslednjeg dana svog mandata.

 

On je rekao da pre svega traži da se uvaže interesi Srba na Kosmetu, ali i legalni i legitimni interesi države Srbije. Vučić je naglasio da su mu na prvom mestu muir i stabilnost koje imamo a koji se mogu izgubiti za tren, a ne smemo da ih izgubimo.

 

– Ja to stalno ponavljam, a mnogima to zvuči glupo i dosadno, jer imamo mir i stabilnost, ali dovoljna je jedna sitnica da sve izgubimo – rekao je Vučić.

Advertisements

Kad je reč o Kosmetu, Vučić je rekao da sad imamo zamrznut konflikt i da smatra da ništa ne bismo dobili ratom te da želi da upita “rodoljube da li su spremni da izađu iz tople sobe i krenu na Kosovo, kao i zimi kad se žale da su se smrzli kad moraju da sačekaju pola sata na ulici da krenu mašine za sneg”.

 

– A da pitam ja sve te junake, vajne rodoljube, koji mi svaki dan drže pridike… Da ih pitam koliko su puta bili na Kosovu u koliko su spremni da sede u rovu na minus 10 ili minus 15… Jesu li spremni da izađu iz tople sobe kao zimi kad se žale da su se smrzli kad moraju da sačekaju pola sata na ulici da krenu mašine za sneg – kazao je Vučić.

 

– Borićemo se uporno i još snažnije – rekao je Vučić dodavši da je direktorka Svetske banke Kristalina Georgijeva iskren prijatelj Srbije koja je imala samo reči hvale kad je reč Srbiji, njenom suficitu u budžetu i smanjenju nezaposlenosti.

 

TANJUG / KURIR

Advertisements

error: