VUČIĆ: Zabrinut sam u Srbiji umire mnogo ljudi

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

“Jedan vladika je rekao – šta god uradiš, bićeš kriv!”, rekao je predsednik Aleksandar Vučić nakon sednice redovnog godišnjeg zasedanja Svetog arhijerejskog sabora SPC.

 

Predsednik Srbije izjavio je nakon sednice Sabora Srpske pravoslavne crkve da je lično relaksiran, uprkos velikoj brizi o Kosovu i Metohiji.

“Govorio sam iskreno o onome što tišti naš narod, odgovarao na pitanja… Govorili smo o odnosima Srbije i Srpske o prošlosti, sadašnjosti, ali pre svega budućnosti, o dobrim odnosima, jedinstvenom bukvaru na ćirilici na kojem se radi”, rekao je Vučić.

 

Predsednik je naglasio i da je zabrinut zbog niskog nataliteta.

“Mi samo u Srbiji izgubimo (ne računam dijasporu) 104 čoveka dnevno. Toliko više umre nego što se rodi. Složili smo da su to stvari na kojima moramo da radimo. Pale su diskusije sa pojedinim episkopima. Govorio sam istinu, upozoravajući na to. Neke vladike su govorile da nismo bili u saglasju uvek sa realnošću. Ne bih voleo da nam se slične stvari dešavaju”.

Advertisements

 

Predsednik je istakao da je “crkva važan društveni činilac i da je važno da čujemo njene stavove, iako se nekada ne podudaraju sa našim”.

“Pred nama je težak period. Mislim da je patrijarh razumeo moje brige. Jedan od vladika je rekao – ‘Šta god da uradiš, Vučiću, bićeš uvek kriv’. Moje je da nastavimo da se borimo, da izvučemo maksimum za svoj narod, ali da ne pristajemo na ucene i ne dajemo ono što nemamo pravo”, zaključio je Vučić.

 

Deo zasedanja Sabora, u kojem je, na poziv patrijarha, učestvovao predsednik Srbije, trajao je dva i po sata.

Razgovorima u Patrijaršiji prisustvovao je i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

 

Vučić je u nedelju izjavio da je ponosan što će imati priliku da prisustvuje Saboru SPC na kojem će, kako je najavio, govoriti o KiM, današnjoj poziciji Srbije i odnosu države prema crkvi, kao i da će istinama i činjenicama odgovoriti svima onima koji su tražili ”njegovu anatemu i govorili najlošije stvari o njemu”

Advertisements

error: