VUČIĆ: Voleo bih da uhapsim ubicu Olivera Ivanovića

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da prištinske vlasti ako žele da optuže zvanični Beograd za saučesništvo u ubistvu lidera građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića mora “da kaže imena”, da ne traže velike već male dokaze i da će, ako postoji osnovana sumnja, oni uhapsiti osumnjičene za to ubistvo.

 

On je za Radio-televiziju Srbije izjavio da su optužbe da je Srbija na bilo koji način učestvovala u ubistvu Ivanovića “jezive i odvrane” i da je on kao predsednik Srbije spreman da ide na poligraf u bilo kom trenutku.

 

Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je da se glavni osumnjičeni za ubistvo Ivanovića “nalaze u Beogradu”.

 

“Nemam o čemu da razgovaram sa predstavnicima Prištine”
Predsednik Srbije izjavio je da nema ništa u vezi sa rešavanjem kosovskog pitanja da ponudi građanima, jer nema o čemu da razgovara sa predstavnicima Prištine, koji svakodnevno donose mere protiv srpskog naroda.

 

“Ja nemam šta da ponudim građanima Srbije, jer nemam o čemu ni da razgovoram sa ljudima koji svakoga dana samo donose nove mere protiv Srbije… Kada bude bilo šta, mi ćemo izaći i obavestiti javnost. Biću najsrećniji da o tome govorim i kažem da se pojavio tračak nade. Za sada od takvih stvari nema ništa”, rekao je Vučić.

Advertisements

 

Predstavnici Prištine mora da su spremni za razgovor sa predstavnicima Beograda samo zato što Kvinta i drugi to od njih očekuju.

 

Vučić je kazao da želi da prokomentariše to što se stalno iz Prištine čuje da je rešenje za kosovsko pitanje na vidiku i da će biti “potpisano ovde ili onde” rekavši da “ne zna kako je neko smislio da to bude potpisano u Vašingtonu” i da ne zna šta da bude potpisano.

“Za nas je važno da držimo svoju poziciju čvrsto, da tražimo kompromis, da dobro razumemo šta je realnost na Kosovu i Metohiji, da se ne busamo u junačka prsa, ali da imamo čvrst, stabilan, jasan i nedvosmislen stav da ćemo štiti svoj narod, da oni ne mogu da ga proteraju. To je najveća garancija srpskom narodu da će opstati i ostati na svojim ognjištima”, rekao je Vučić.

 

Povodom taksi od 100 odsto koje je Priština uvela na srpsku robu, Vučić rekao da Beograd nema mnogo izbora kada se neko ponaša protivpravno i iracionalno, te da mora da izdrži i sačeka trenutak kada će oni koji ih podržavaju privesti “poznaniju prava” i objasniti da je neophodno da ih povuku.

 

“Mi se nadamo da će se to što brže dogoditi. Za nas je mnogo važnije to kako pomoći našem narodu na Kosovu i Metohiji”, rekao je Vučić i dodao da neće dozvoliti da Srbi, koji na Kosovu i Metohiji čuvaju svoja ognjišta, ostanu bez podrške.

 

N1 SRBIJA / FOTO: TANJUG

 

Advertisements

error: