VUČIĆ: Vi koji ste protiv mene ste i protiv Srbije!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije ističe da je za jedne izdajnik Srbije, za druge izdajnik pravde i demokratije, te da je zato sasvim jasno da ni jednima ni drugima ne odgovara kad za Srbe sa Kosova vrlo jasno traži prava, a ne teritorije, dogovor i kompromis, a ne rat, kada je Srbija država kompromisa i koja svoje mesto u svetu hoće da nađe radom i znanjem, a ne oružjem.

 

Predsednik Srbije Aleksandar kaže da su Srbija i Balkan na isti način reagovali na njegovu posetu Kosovu – “gledanjem preko plota”, ali poručuje da je za Srbiju najlekovitije da se Srbi i Albanci dogovore i zauvek reše svoje probleme.

U autorskom tekstu za Blic, Vučić nalazi objašnjenje za takve reakcije u “Filozofiji palanke” Radomira Konstantinovića, te navodi da je to “gledanje preko plota” uvek izraz straha da se nekosuoči sa samim sobom.

Advertisements

 

– Zato su komentari ništa više nego ”pamfletizam”, čija je osnovna odlika, opet po Konstantinoviću, da se obračunava u ime neke već date, nepromenjive i večne istine – navodi Vučić.

Kaže da su za deo Srbije i za region te “istine” odavno postavljene i da se ne dozvoljava nikakvo njihovo revidiranje.

 

To, dodaje, podrazumeva, da je Srbija za region uvek kriva, uvek želi da ratuje, uvek da se širi na račun drugih…da osvoji Balkan.

 

– To što sam rekao jasno da želim da osvajamo laptopovima, znanjem, knjigom, olovkom, i to ne Balkan, već budućnost, mirno je zanemareno – konstatuje Vučić.

 

PINK.RS

Advertisements

error: