VUČIĆ UŽIVO KOD MILOMIRA MARIĆA: Svi znaju da smo pošteno pobedili, neka kukaju!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je gostujući u Ćirilici na TV Hepi da njegove političke protivnike boli to što i oni znaju da je na predsedničkim pobedio na najpošteniji način.

 

Neke mlade ljude su pokušali da zloupotrebe u političke svrhe. Večeras se sve ogolilo, kada ih je bilo najmanje, došli smo do suštine – hoćemo da smenimo Vučića, baš nas briga za izbore. Hoćemo da ukinemo demokratiju. Smenite Vučića to je njihov zahtev – istakao je Vučić osvrćući se na proteste koji se održavaju u više gradova u Sribji.
On je dodao da su izborni rezultati iznenadili opozicione kandidate, ocenivši da oni nisu mogli da razumeju da neko pobedi sa tolikom razlikom.

– Više puta sam rekao da žele da sprovedu makedonski scenario, postoje interesi i nekih stranih sila – dodao je Vučić.

Brojanje glasova

On je objasnio da nikakve krađe na izborima nije bilo.
– Prvo se popunjava kontrolni listić, stavlja se pečat, poništili smo rezultate na 11 biračkih mesta, jer se broj upisanih i listića nije poklopio. Potom potpisujete zapisnik, i prvi i drugi i treći. Zapisnik je instrument na osnovu kog pokazujete da li je nešto tačno ili ne – objasnio je on.

Advertisements

Kako je dodao, džakovi se ne mogu otvarati, osim uz dozvoli RIK za uvid u birački materija. On je dodao da su i njihovi posmatrači potpisivali zapisnike.
– Vučić ima više od 543 glasova više prema fizički prebrojanim glasovima, a na drugom mestu 250. Kada sam to čuo, tražio sam da se prebroje listići. Predstavnici dosovskog režima nisu glasali za otvaranje džakova, jer su lagali. Ipak smo imali većinu i otvorili smo džakove pred njima i pred kamerama – rekao je Vučić.

Pokušaj destabilizacije

On je naveo da se sve ono na šta je upozoravao u kampanji, obistinilo.
– Napraviti atmosferu u kojoj treba da se izvrši delegitimizacija, da se uruši država… Sve ono što sam govorio u kampanji, sada se dešava. Bili su protiv otvaranja džakova, kada su otvoreni ispostavilo se da je to notorna laž. Sada idu na najoštrije zahteve.

Znam da smo ubedljivo i pošteno pobedili i oni to ne mogu da podnesu jer misle da su bolji jer imaju više novca, bogatiji su i odeveni i rekli su da su pametniji od drugih. Oni neće da dozvole da postoji demokratija. Njihovi zahtevi su da se uvede diktatura u Srbiji, da bude kako kažu Janković i Jeremić. Cilj im je da rasture Srbiju! Neću im dati da rasture Srbiju, daću sve da zaštitim Srbiju, zato nema policije na ulicama – istakao je Vučić i podvukao da neće dozvoliti da se trikovima ruši mir.

 

IZVOR: KURIR

Advertisements

error: