PREDSEDNIK VUČIĆ uz trubače otvorio fabriku vune u Lebanu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

LebanTeks je deo turske Ormo grupe, koja je najveći proizvođač i izvoznik vunice u svetu.

 

U fabrici trenutno radi 130 ljudi, a kada bude proradila punim kapacitetom dnevno će prerađivati oko 15 tona vunice i izvoziti svoje proizvode na sva svetska tržišta.

 

Fabrika za proizvodnju prediva LebanTeks, koja će zaposliti oko 350 tekstilaca, otvorena je danas u Lebanu u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Predsednik Srbije sa predstavnicima turske kompanije presekao je vrpcu, a svečanom otvaranju fabrike prisustvovali su i ministar privrede Goran Knežević i ministar trgovine, telekomunikacija i turizma Rasim Ljajić.

Advertisements

LebanTeks je deo turske Ormo grupe, koja je najveći proizvođač i izvoznik vunice u svetu.

 

Fabrika, napravljena u rekonstruisanim halama nekadašnjeg tekstilnog preduzeća Eksportekst, prostire se na 12.700 metara kvadratnih i prvi je novi proizvodni pogon koji je otvoren u Lebanu posle više od 30 godina.

U fabrici trenutno radi 130 ljudi, a kada bude proradila punim kapacitetom dnevno će prerađivati oko 15 tona vunice. Država je za kupovinu Eksporteksta iz stečaja i u obnovu hala uložila oko 200 miliona dinara. Ormo grupa proizvodi oko 250 tona vunice dnevno.

 

IZVOR: PINK

Advertisements

error: