Vučić: U Srbiji niko neće nikoga vrteti na ražnju

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija demokratska zemlja u kojoj neće dozvoliti “da neko nekog vrti na ražnju”.

 

“U Srbiji koju ja vodim niko nikoga neće vrteti na ražnju, pobediće Srbija pristojnih i odgovornih ljudi”, kazao je Vučić i dodao da “neko prasence za ražanj može za 1. maj” ali ne i ljudi.

Vučić je to izjavio upitan kako ocenjuje stanje u medijima, ozbirom da se u poslednjih nekoliko dana pretilo novinarima, da je skinuta emisija, ali i da je priveden novinar Duško Milinović zbog pretnji na tviteru poslaniku Vladimiru đukanoviću.

 

Na to pitanje Vučić je prvo od novinarke N1 zatražio da objasni zašto je priveden, a kad ona to nije htela da učini, Vučić je kazao: “Rekao mu je, između ostalog, ‘vepru jedan, peći ćemo te na ražnju'”.

Advertisements

“Vi smatrate da kada nekome kažete da ćete ga peći na ražnju, da je to lep govor, da je to u redu. To se goni po službenoj dužnosti i ja to najoštrije osuđujem”, kazao je Vučić.

Tokom konferencije je od svojih zaposlenih više puta tražio da mu dostave tačnu poruku novinara Milinkovića na Tviteru kako bi mogao da je pročita građanima Srbije. Pošto je tačna poruka pronađena, Vučić je pročitao, a potom upitao da li su takve pretnje demokratija.

 

Vučić je kazao i da su privedeni sve osobe koje su putem društvenih mreža pretili novinarki Tatjani Vojtehovski, ali da nisu privedeni napadači na novinarku Studija B Barbaru Životić.

Dodao je i da se “ne meša u emisije”, kao ni u to ko ih napušta i zašto ih napušta.

 

N1 SRBIJA / FOTO: Tanjug

 

Advertisements

error: